Narkoindsats styrtdykker i København

Det er blevet langt tryggere for narkohandlere at sælge deres stoffer i Københavns gader, skriver Politiken søndag.

Antallet af gange, hvor politiet fanger en pusher og konfiskerer hans hash, amfetamin, heroin og andre stoffer, er nemlig styrtdykket.
I 2006 beslaglagde københavnske betjente hash 5.382 gange. I 2007 var det tal faldet til 382 gange - et fald på mere end 90 procent på et år. Det viser tal fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC). Antallet af beslaglæggelser af amfetamin faldt til en femtedel, kokain til en fjerdedel og heroin til en tredjedel.
Det voldsomme fald er sket, på trods af at der ifølge politiets narkosektion i København efter alt at dømme kommer stigende mængder stoffer ind i Danmark.
NEC ønsker ikke at oplyse de foreløbige tal for konfiskationer i 2008. Men kilder i politiet vurderer, at billedet ikke har ændret sig væsentligt i år. Tværtimod beretter flere narkobetjente, at pushere i øjeblikket nærmest har frit spil, fordi de særlige narkobetjente ofte sættes til andre opgaver.
»Det vælter ind med afrikanske narkohandlere, og der bliver flere og flere af dem. Og det er endda kun den synlige del. Derudover er der dem, der sidder og handler i lejlighederne. Som det er lige nu, har de fred til at gøre det, for vi, der skulle være i hælene på dem, kører uniformerede patruljer ude på Nørrebro«, siger en københavnsk narkobetjent, der i lighed med kritiske kolleger ønsker at være anonym over for Politiken. De frygter, at det kan koste dem jobbet at kritisere ledelsen åbent.
»Narkohandlerne har frit lejde nu. I stedet for, at vi hele tiden kan være der og lægge pres på, sker der ingenting«, siger en anden betjent til Politiken.
»Narkoafdelingens primære arbejde er blevet nedprioriteret i et tidsrum. Det er fuldstændig rigtigt. Hvis der er et akut behov for at løse en opgave, må vi bruge de folk, der umiddelbart er på arbejde. Derfor bliver narkoafdelingen selvfølgelig også brugt«, siger operativ på Københavns Politis Station City Jens Reusch til Politiken.
Samtidig siger betjentene, at de er tvunget til at bruge næsten halvdelen af deres tid på papirarbejde:
»Nu er det vel 40 procent af min arbejdstid, som går med det. Det betyder, at jeg i lange perioder ikke kommer på gaden for at opsnuse nye sager«, siger en narkobetjent i København til Politiken.
Det var lørdag ikke muligt for Politiken at få en kommentar fra Københavns politidirektør, Hanne Bech Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere