Narkoen flyder i København

Det går den forkerte vej med at bremse narkopusherne i København. Det skyldes, at betjentene har travlt med blandt andet det bandeopgør, som især har hærget i hovedstaden. Det erfarer TV 2 NYHEDERNE.

Helt nye og foreløbige tal for 2008 fra Københavns Politi viser, at narkopusherne nærmest har frit spil.
"Der er frit slag i bolledejen for dem. Det er frustrerende for beboerne og for mine kolleger," siger tillidsmanden for betjentene på Station City på Halmtorvet, Michael Møller, der anslår at han på en halv time vil kunne udpege 20-30 gadepushere på Vesterbro.
I 2006 beslaglagde Københavns Politi hash 5.356 gange. Sidste år faldt tallet til 3.682. Og de foreløbige tal for i år lyder på et fald til 3.487 beslaglæggelser.
Ecstasy er faldet fra 173 beslaglæggelser i 2006 til 126 sidste år - og blot 77 i år.
Kokainen, hvor der ellers var sket en stigning fra 1.010 beslaglæggelser i 2006 til 1.104 i 2007, er også faldet - til blot 948 i 2008.
I ledelsen hos Københavns Politi erkender man, at risikoen ved at være gadepusher er blevet mindre - på grund af de store opgaver med at dæmme op for bandeopgørene.
Ifølge Michael Møller er disse bandeopgør skyld i, at narkobetjentene på Station City i de seneste tre måneder ikke har beskæftiget sig med deres hovedområde, narko.
Socialdemokraternes retspolitiske ordfører Karen Hækkerup er chokeret over de nye tal.
"Vi ved, at 2009 også bliver slemt på grund af klimatopmødet. Vi må spørge os selv om ressourcerne til narkopolitiet er i orden," siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik