Nævn kan ændre beslutning om at stoppe metrobyggeri

Selvom Natur- og Miljøklagenævnet har besluttet at bremse alt metrobyggeri ved Marmorkirken efter klokken 18, er det muligt at omgøre beslutningen, skriver DR København.

Det kræver bare, at Københavns Kommune kommer med en ordentlig begrundelse.

- Lovens udgangspunkt er, at klager har opsættende virkning. Det vil sige, at der skal foreligge noget særligt, hvis man skal ophæve den opsættende virkning, og det kan vi ikke se skulle være givet, siger næstformand i Natur- og Miljøklagenævnet Mikkel Schaldemose til DR København.

Forsinkelser fordyrer

Overborgmester i København Frank Jensen (S) sætter i dag spørgsmålstegn ved nævnets beslutning om at stoppe det sene metrobyggeri, mens naboklagen behandles, fordi det forsinker Cityringen betydeligt og fordyrer den med op mod 750 millioner kroner.

Men det økonomiske argument er ikke nok, siger Mikkel Schaldemose.

- Hvis det skal indgå i vores beslutning, så skal det være med nogle gode argumenter om, hvorfor man ikke kunne gøre det på nogle andre måder. Der har ikke været de der faktiske konkrete begrundelser for, hvorfor man skulle tage det drastiske skridt at bygge døgnet rundt, siger han til DR København.

Lang behandlingstid

Beslutningen om at stoppe byggeriet ved Marmorkirken har spredt sig til i alt fire andre byggepladser, hvor der er klaget.

Nævnet har seks måneder til at behandle klagerne, men det er for lang tid, mener overborgmester Frank Jensen (S).

Mikkel Schaldemose kan endnu ikke sige, om det kan gøres hurtigere, men han fortæller, at metroklagen har højeste prioritet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik