Nævn går videre med grov Møllehave-anholdelse

Nævn insisterer på, at politiets behandling af Johannes Møllehave var for grov og går nu til Rigsadvokaten.

Præsten Johannes Møllehave er tilfreds med at have fået Politiklagenævnets ord for, at politiet gik over stregen og anvendte unødig magt, da betjente anholdt ham ved Hotel d'Angleterre sidste år. Men sagen er ikke død.
Politiklagenævnet vil nemlig ikke lade sagen ligge, fortæller formand for Politiklagenævnet for København og Bornholm, Helle Lokdam:
- Vi mener ikke, sagen kan afsluttes her. Derfor indbringer vi nu sagen til Rigsadvokaten, siger formanden.
Politiklagenævnet afviser dermed at acceptere Statsadvokatens afgørelse i sagen, som siger, at betjentenes hårdhændede behandling af den dengang 74-årige Møllehave var efter bogen.
- Nævnet finder, at de tilstedeværende polititjenestemænd, ud over hvad der var nødvendigt og forsvarligt i situationen, anvendte unødvendig magt ved at lægge klager ned på fortovet i forbindelse med anholdelsen.
Politiklagenævnet for København mener, at politifolkene bar sig for voldsomt ad, når man tænker på Møllehaves alder, fysiske svagelighed og opførsel i øvrigt.
- Henset til klagers alder, fysiske habilitet samt at han ikke var fysisk aggressiv, findes denne magtanvendelse kritisabel, lyder det fra nævnet.
Johannes Møllehave blev anholdt i april 2011 og lagt ned på jorden ved luksushotellet i København. Han havde fået lidt rigeligt at drikke sammen med en ven og opførte sig højrøstet.
Efter nogle timer i detentionen blev Møllehave undersøgt på skadestuen, hvor det blandt andet blev konstateret, at han havde skader på ryggen efter slag.
Forfatterpræsten har efter fuldemandsepisoden på Hotel d'Angleterre undskyldt sin opførsel og eskapader og har efter nævnets afgørelse slået fast, at han ikke ønsker mere hysteri omkring sagen.
- Man skal ikke slå på nogen, og man skal slet ikke slå på gamle mænd, siger han til Ekstra Bladets hjemmeside og fortsætter:
- Jeg går ikke videre med sagen. Det er fint, at det er erkendt, at man ikke skal være unødvendig grov overfor folk, når man anholder dem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere