Naboerne til Bagsværd Kostskole i Gladsaxe raser

Skolen vil udlægge næsten 15.000 m2 grønt område til boliger. Og den nye bydel kan blive aktuel, hvis byrådet siger ja.

Økonomiudvalget i Gladsaxe kommune vil tirsdag behandle en ansøgning fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium om at ændre lokalplanen, så der kan bygges 20-25 rækkehuse på grunden. Det erfarer TV2 Lorry.

Et grønt område bag Bagsværd Kostskole og Gymnasium har inden for de sidste 48 timer mobiliseret en beboerstorm. Risikoen for at grunden skal udstykkes har fået beboerne på barrikaderne.

Borgmester i Gladsaxe Karin Søbjerg Holst vil ikke udtale sig i sagen før efter mødet i Økonomiudvalget. Men TV 2 Lorry har talt med Pia Skov fra Venstre og Lars Abel fra de konservative i byrådet. De er begge imod at udstykke det grønne område.

-Jeg kunne godt frygte at der kunne være et flertal - jeg håber Økonomiudvalget lytter til de mange henvendelser de får fra beboerne i området. Siger Lars Abel (K) til os.

I en mail, som beboerne modtog fredag fra skolen ønsker skolen borgernes opbakning til udvikling af området. Skolen glemmer bare at fortælle i brevet at hensigten er at bygge 20-25 rækkehuse på det grønne areal.

Der er cirka 400 husstande i området, der bliver berørt, hvis udstykningen af området bliver til noget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik