Naboer vil af med gadelyset

Halsnæs Kommune i Nordsjælland kan forvente rigeligt med modstand, når den om tre års tid vil til at føre sin længe ventede plan om indkrævning for gadebelysningen på private fællesveje ud i livet, skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

Kommunen har i årevis haft tradition for at svare udgiften for belysningen, men i 2010 vedtog byrådet, at det inden udgangen af 2013 skulle være grundejernes ansvar. Det er senere blevet udskudt til udgangen af 2016, efter at det viste sig at være en mere omfattende opgave end at sende godt 3200 høringssvar ud til berørte grundejere.

Men politikerne og kommunen bør helt droppe planen, mener fem naboer, som derfor er gået sammen om et høringssvar til kommunen. De deler en 50 meter rolig stikvej til Solsortevej, et roligt villakvarter i Hundested, og her vil man hellere køre i mørke, end at skulle betale de cirka 1600 kroner årligt det vil koste at holde glød i pæren.

- Det er ikke pengene, men mere princippet i det, understreger Jens Dahl Olsen, der sammen med sine fire naboer har bedt kommunen fjerne gadelampen. Naberne forventer ikke det store ud af deres protestskrivelse. Kommunen har på forlods besluttet, at trafiksikkerheden er i fare, såfremt lampen bliver fjernet.

Det er Jens Dahl Olsen, der til dagligt fungerer som motorsagkyndig i Hillerød, lodret uenig i. Han forventer dog ikke, at hans ekspertise vil komme dem til gode.

- Det her er jo en pengemaskine for kommunen, og vi gider under alle omstændigheder ikke føre en retssag. Det vil koste en formue, siger han.

Kommunen forventer at kunne spare godt to millioner kroner årligt på manøvren, der omfatter 350 boligområder i Halsnæs Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere