Naboer sejrer: Blok 5 i Fredensborg skal ned

Naboerne til den udskældte blok 5 i Fredensborg har netop vundet en stor sejr i Østre Landsret efter tre års kamp mod den anmassende boligblok, der er bygget på naboskråningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I dag tirsdag klokken 10.00 læste landsretsdommer P. Lodberg dommens konklusion op - og den lød på, at Blok 5 skal rives ned, fordi den er opført i ulovligt ifølge lokalplanen. En dom, der kommer som en overraskelse for de fleste.

Sagen om blok 5 begyndte i september 2006, hvor naboerne for første gang gjorde opmærksom på, at byggeriet af de fire liebhaverboliger på skråningen ville give problemer. De advarede kommunens sagsbehandlere, der imidlertid fastslog, at alt var, som det skulle være. Men efter omtale i Frederiksborg Amts Avis valgte politikerne at bestille en uvildig advokatundersøgelse, der i april 2007 konkluderede, at blok 5 var opført ulovligt.

Advokatundersøgelsen lagde op til at indgå et forlig med økonomisk kompensation, men det fandt naboerne urimeligt, og derfor har Østre Landsret taget stilling til spørgsmålet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere