Musicon-projekt i tynd tråd

50 millioner kroners projektet med en fritfaldsimulator på Musicon i Roskilde hænger i en tynd tråd, skriver DAGBLADET Roskilde.

Kun to måneder efter præsentationen erkender manden bag det stort anlagte projekt, Peter Bruun, at der ikke er kommet en krone mere i kassen siden projektets start. Hvis der inden for de næste måneder ikke er fundet en dansk investor, vil han højst sandsynligt forsøge at realisere projektet i Sydsverige, eksempelvis Malmø.
- Har vi ikke en dansk investor til sommer, er der 75 procent sandsynlighed for, at fritfaldssimulatoren kommer til at ligge i Sverige, siger Peter Bruun fra Danish Freefall Simulator Project (DFSP).
Og foreløbigt har kun en svensk investor vist interesse.
- Vi leder med lys og lygte, både på det private marked og hos fonde. Men som finansmarkedet ser ud i øjeblikket, bliver det mere end svært, siger Peter Bruun.
Han nævner flere fordele ved at bygge på den anden side af Øresund. Eksempelvis er både arbejdskraft, elektricitet og byggegrunde billigere i Sverige.
Og det kan vise sig, at det er nemmere at finde pengene i Sverige. Det siger Thomas Badura fra Sponsorpeople, et firma, der har specialiseret sig i sponsorrådgivning inden for event- og sportsmarketing.
- Svenskerne er generelt mere risikovillige og mere innovativt tænkende. Svenske firmaer er bedre til at bruge oplevelsesbaseret økonomi til at markedsføre sig selv, end vi er herhjemme, siger Thomas Badura.
På et pressemøde på Musiconsekretariatet i starten af december præsenterede Peter Bruun og John Madsen fra DFSP projektet med en fritfaldsimulator, der skulle ligge på Musicongrunden i Roskilde. Lykkes det at skaffe pengene, kan Roskildes borgere om to år på deres egen krop føle, hvordan det er at hoppe ud fra et fly i tre-fire kilometers højde. Simulatoren består af et vertikalt rør, hvor luften blæses opad af store ventilatorer. Inde i røret kan op til seks personer på samme tid opleve, hvordan det er at svæve frit i luften.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere