Museumsdirektør flytter ikke med

For Jette Baagøe er det et livsværk, der flyttes væk fra hende, når Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm flytter til Djursland. Hun nægter at flytte med.

- Det er klart, at jeg er rigtig ked af det, og jeg synes, det er en fuldstændig uforståelig beslutning. Det kommer til at koste et tocifret millionbeløb at flytte 13 arbejdspladser fra en provins til en anden, siger Jette Baagøe til Frederiksborg Amts Avis.

Den udflytningsplan, som regeringen har fremlagt, flytter i alt 3900 statslige arbejdspladser til byer uden for København. Museumsdirektør Jette Baagøe er rystet over beslutningen om at flytte det lille museum:

- Det her museum er det eneste naturhistorisk orienterede museum i Nordsjælland, og alle de skoler og institutioner fra Nordsjælland, der plejer at komme her, kommer til at mangle noget. Nordsjælland bliver fattigere på formidling af naturhistorie, siger Jette Baagøe til Frederiksborg Amts Avis.

Også borgmester i Hørsholm, Morten Slotved, Kons., kritiserer beslutning om at flytte museet.

- Jeg synes, det er meget trist og vanvittigt, at man flytter Jagt- og Skovbrugsmuseet fra Kongernes Nordsjælland. Jeg er rystet over, at en Venstreregering vil stå på mål for det her, siger Morten Slotved.

Flytningen bliver slutningen på Jette Baagøes karriere.

-Jeg kan få lov at pakke mit livsværk sammen og have tillid til, at nogen vil tage sig af det fremadrettet. Men jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle ende sådan her, siger Jette Baagøe, som også tvivler på hvor mange andre af museets medarbejdere, der vil flytte med til Jylland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere