Museum vil kopiere sit gude-fund

Der er bud efter Roskilde Museums stolthed, den lille sølvfigur »Odin fra Lejre,« der sidste år blev fundet i Gl. Lejre. Derfor påbegynder museet i næste uge arbejdet med at få fremstillet en 100 procent nøjagtig kopi af den blot to centimeter høje figur, skriver DAGBKLADET Roskilde.
- Vi har fra forskellig side modtaget henvendelser fra steder, som gerne vil udstille Odin. De kan ikke få originalen, men vi kan i stedet tilbyde dem en kopi, siger formidlingsinspektør på Roskilde Museum, Martin Borring Olesen.
Kopieringen vil samtidig kunne dække et andet behov: flere af museets besøgende har efterspurgt souvenir-produkter, og dem vil det også være muligt at fremstille fremover.
- Endelig ligger der også et sikkerhedsmæssigt aspekt i det. Odinfiguren er et af de flotteste nordiske oldtidsfund, som er dukket op af jorden i de senere år, og ved at få lavet en helt præcist kopi af den, så sikrer vi, at man vil kunne studere den, hvis den originale figur en dag skulle forgå. Ligesom man i dag kan se »Guldhornene,« selv om de originale blev smeltet om i 1800-tallet, siger Martin Borring Olesen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere