Museum laver udstilling om nutidige krige

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød planlægger at lave udstilling om Danmarks deltagelse i krigene i Afghanistan og Libyen ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

For tiden samarbejder direktør på Det Nationalhistoriske Museum Mette Skougaard med Forsvarskommandoen med henblik på en kommende udstilling om Danmarks deltagelse i krigene i Afghanistan og i Libyen.
- Jeg tænker på at bestille billeder fra de to krige, og her har jeg brug for deres hjælp, for jeg ved intet om krig. Men det er min opgave at vise ting fra vores samtid, som folk kan forholde sig til, understreger Mette Skougaard.
- Vi skal åbne op, så tingene bliver vedkommende og aktuelle, siger museumsdirektøren, der også er glad for museets DM i historie for skoleelever, der fandt sted første gang sidste år, og hvor temaet næste gang bliver netop krig.
- Vi skal bruge historien i nutiden. Det er helt i Bryggerens ånd, for han mente også, at man skal kende sin historie for at være rustet til livet. Vi skal fortælle historien og være en vidensbank, danskernes vidensbank. Det er vigtigt at vise vores historie, som også er din og min historie, siger Mette Skougaard

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?