Museum beder borgerne om hjælp mod tyverier

Efter flere spektakulære tyverier beder byggeledelsen på det nye søfartsmuseum i Helsingør nu om borgernes hjælp til at passe på kommende Museum for Søfart, skriver Helsingør Dagblad.

- Vi har hyret Helsingør Vagtservice til at sørge for døgnvagt på stedet, men der er også brug for, at naboer og forbipasserende er opmærksomme og kontakter politiet, hvis man ser tegn på uregelmæssigheder, opfordrer projektleder Charlotte Trillingsgaard.

Baggrunden er et usædvanlig frækt tyveri i weekenden, forklarer hun.

- I nogen tid har vi haft almindelige byggepladstyverier fra skurvogne og containere, hvor entreprenørerne opbevarer deres materiel og materialer. Men for første gang har de været hele inde i selve bygningen, der er ved at være færdig, så vi nu er i gang med indretningen. - Det betyder så også, at der er mere at komme efter, og natten til søndag har de været helt oppe under loftet for at klippe kabler ned til alle installationerne. Det er især gået ud over vores installationsfirma, Helbo Hansen, og i alt er tre af entreprenørfirmaerne berørt af tyveriet, oplyser Charlotte Trillingsgaard.

- Det er en alvorlig sag, der i sin yderste konsekvens kan betyde, at vi ikke når at blive færdige til tiden, siger den øverste ansvarlige for museumsbyggeriet, Dan Poulsen.

Han tilføjer dog, at byggepladsen som helhed kører videre, mens man arbejder med at skaffe nyt værktøj og nye materialer til at udbedre skaderne.

Ifølge anmeldelsen til politiet er der stjålet både sorte og grå kobberkabler med påskriften H07 - foruden en afstandsmåler med laser og diverse andet værktøj.

Nordsjællands Politi melder også om flere andre værktøjstyverier i området. På Gl. Hellebækvej i Helsingør har der været indbrud i en privat garage med værksted, som er blevet ribbet for indhold. Tyven har afmonteret en liste omkring et vindue for at komme ind i imellem søndag klokken 19 og mandag klokken 6.30.

I Brønsholm lige nord for Cirkelhuset har et jysk håndværkerfirma fået stjålet værktøj for 35.000 kroner ved indbrud i en skurvogn. Det er sket på et tidspunkt mellem torsdag eftermiddag og mandag morgen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere