Museer trodser den gode sommer

Normalt siger man i museumsverdenen, at når solen skinner, udebliver gæsterne. Men sådan var det ikke denne sommer i Nordsjælland, viser tal fra nogle af de store turistmagneter.

Her er besøgstallet tværtimod steget i juni, juli og august sammenlignet med tidligere år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Helsingør har Kronborg med 143.000 gæster haft fire procent flere besøgende end sidste år, og det er samtidig stedets bedste sommer nogensinde.

- Vi mærker nu effekten af de seneste års langsigtede arbejde med at styrke formidlingen af slottet gennem nye formidlingsformer, som for eksempel nye interaktive udstillinger, siger han.

Det nyindrettede Museet for Søfart, der er nabo til Kronborg, er nok også en medvirkende årsag. Første sommer for museet i tørdokken har givet et besøgstal, der ligger 55 procent over seneste sommersæson i 2012.

Også de andre slotte i Nordsjælland har haft flere gæster denne sommer end tidligere. Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg Slot har haft en rigtig god sommer, fortæller museumsdirektør Mette Skougaard.

- Fra juni til august har vi i år haft 101.000 gæster mod 87.000 sidste år. Vi har i år haft en række stærke udstillinger, som har trukket folk til. Både Bob Dylans malerier, 1864-udstilingen og udstillingen Prins Henrik af Danmark har medvirket til at give os en stærk sæson, siger hun.

Og det er sket på trods af en usædvanlig solrig sommer.

- Hvis der er tilstrækkelig lange perioder med varme, så kan folk godt finde ud af at vælge stranden fra en dag og tage på museum eller søge andre oplevelser, siger hun.

Også på Fredensborg Slot, som er åben for rundvisninger i de kongelige gemakker og slotshaven i juli og første uge af august, har der i år været 16.800 rundvisninger, hvilket er en fremgang på 38 procent i forhold til sidste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere