Mundbind flyder i naturen: Så mange blev der fundet i din kommune

Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling viser, at corona har sat sit spor på affaldstyperne, der flyder i naturen.

19.842.

Så mange engangsmundbind blev der fundet og samlet op i naturen i TV 2 Lorrys sendeområde i uge 15.

Det viser tal, som Danmarks Naturfredningsforening torsdag har præsenteret i en pressemeddelelse.

De mange engangsmundbind er blevet samlet ind i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, som blev afholdt i uge 15.

På landsplan indsamlede de omkring 185.000 frivillige blandt andet 120.000 stykker take away-emballage, 87.000 dåser og 52.000 mundbind.

Corona sætter spor på affaldstyper

I forbindelse med sidste års affaldsindsamling satte Danmarks Naturfredningsforening fokus på netop mundbind, som i stigende grad er dukket op som en ny affaldstype, efter at de i sensommeren blev en del af coronarestriktionerne.

Og affaldsindsamlingen viste altså, at den nye affaldstype fylder i naturen.

– Alt for mange steder flyder det med engangsmundbind, og selvom problemet er størst i byerne, er det ikke noget, vi bare kan lukke øjnene for, udtaler Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Mundbind er skadelige for miljøet og dyrelivet, hvis først de havner i naturen, og derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Så mange engangsmundbind blev der fundet i din kommune i uge 15

Foruden mundbind blev der også fundet store mængder af pizzabakker, kaffekrus og andre former for take away-emballage.

På landsplan blev der fundet omkring 120.000 stykker, hvor godt 40 procent af emballagen blev fundet i Region Hovedstaden.

Hos Danmarks Naturfredningsforening kommer det ikke som en overraskelse.

– Vi forventede at finde meget emballage fra takeaway, men det er alligevel påfaldende, at der er blevet samlet så store mængder i løbet af ugen.

- Det er desværre en konsekvens af, at vi producerer alt for meget affald, når vi køber takeaway. Hvis vi for alvor skal problemet til livs, skal vi derfor helt væk fra engangsemballagerne og i stedet gå over til emballager af holdbare materialer, der kan vaskes og bruges igen og igen, lyder det fra Maria Reumert Gjerding.

I alt fik indsamlerne fjernet mere end 167 ton affald fra natur, gader og stræder. Til sammenligning blev der i 2019 samlet 156 ton affald.

Bliv klogere på affaldsindsamlingen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

fiskeørn

Tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere