Movia klar med nyt tiltag: Se hvor mange der er med bussen

Ny app hjælper passagererne til at undgå de mest belastede afgange

I disse corona-tider lyder det usædvanlige råd fra myndighederne, at vi skal undgå offentlig transport - i hvert fald i myldretiden, når der er risiko for, at tog, metro og busser er fyldt med passagerer - for mange mennesker i et lille rum øger som bekendt smitterisikoen.

Men de gode råd ændrer ikke på, at mange stadig har brug for at kunne benytte den offentlige transport, og nu er Movia klar med et tiltag, der skal hjælpe passagererne til at undgå de mest belastede busafgange.

Movias nye webapp finder du på plads-i-bussen.dk - og selskabet oplyser, at systemet fungerer på samme måde som Rejseplanen. Man søger sin afgang ved at skrive dato tidspunkt og det stoppested, man vil stige på ved - og det stoppested, man står ved. Herefter bliver man præsenteret for tre busrejser, og systemet fortæller så, hvor mange personer, der forventes at være med bussen. Det vises både med en farve og med et antal personer. Er farven rød, tyder det på fyldte busser, og man kan så bede om at se næste afgang.

Hjælp fra borgerpanel

- Kunderne er rigtig gode til at rejse med omtanke og holde afstand. Vi ved også, at der er nogle kunder, som under Corona gerne vil planlægge deres rejse til tidspunkter, hvor der er ekstra god plads. Det overblik får de nu. Vi fylder i forvejen kun busserne halvt op for tiden, men med den nye webapp, kan vi hjælpe kunderne bedre med at vælge busser, hvor der er bedst plads, siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

Hun tilføjer, at ideen om den nye wbapp er blevet til i samarbejde med Movias borgerpanel.

Myndighedernes aktuelle retningslinjer betyder, at Movia pt. tillader, at hver andet sæde i busserne benyttes samt halvdelen af ståpladserne. I alle busser på hele Sjælland skiltes der med, hvor mange der må være med lige netop denne konkrete bus.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

cl-corona

Ni gymnasieelever smittet til fodbold-aften - nu er kommune faretruende tæt på at lukke ned

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

20210312-114104-A-1920x1280we

Tivoli ønsker hjælp til nødlidende København med sommerpakke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere