Movia forlænger periode med printede køreplaner

Buspassagerer kan det næste halve år stadig få printede køreplaner i busserne.

Det vil stadig være muligt at få printede køreplaner i busserne på Sjælland. Foto: Betina Garcia - Ritzau Scanpix

Busselskabet Movia har valgt at forlænge perioden, hvor passagerer kan tage printede køreplaner i busserne på Sjælland frem til juni 2020.

Det blev besluttet på et bestyrelsesmøde torsdag.

Op til mødet var der ellers indstillet til, at man udfasede de printede køreplaner med virkning fra køreplansskiftet på søndag, udover dem som var omfattet af Nyt Bynet. Men det er nu droppet.

Læs også Køreplaner ved busstop er fjernet – men det vil borger ikke finde sig i

- Vi har i Movia lavet meget om i busruterne i hovedstadsområdet, og vi har lavet om i trafikinformationen på stoppestederne på hele Sjælland. Derfor har vi i bestyrelsen besluttet at forlænge den overgangsperiode, hvor kunderne kan hente en printet køreplan i bussen, så der bliver yderligere et halvt år til at vænne sig til det nye, siger Movias bestyrelsesformand Kirsten Jensen i en pressemeddelelse.

- Vi køber ikke præmissen

Hos Passagerpulsen er man begejstret for, at Movia har valgt at forlænge perioden med deres printede køreplaner.

- Vi deler Movias begejstring for de nye digitale løsninger, der giver mulighed for bedre og mere opdateret information, men vi køber ikke præmissen om, at man så udfaser de andre muligheder blandt andet de trykte køreplaner, fortæller Rasmus Markussen, politisk medarbejder i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk, til TV 2 Lorry.

Læs også Movias bestyrelse vil finde en løsning efter kritik af køreplaner

Tidligere har Movia droppet de trykte køreplaner på selskabets 14.000 stoppesteder. Ved 2.000 af busstoppestederne tæller en digital skærm ned til, at bussen ankommer.

Men ved de resterende 12.000 busstoppesteder kan man ikke få nogen form for information ved busstoppestederne.

Ikke muligt at se afgange

Movia har tidligere været underlagt massiv kritik for at fjerne deres trykte køreplaner ved stoppestederne.

Derfor genopsatte selskabet ruteplaner og tidsintervaller for busafgangene på stoppesteder i hovedstadsområdet.

Læs også Nu genopsætter Movia tidsintervaller - men der er stadig ikke køreplaner

Det betød, at man kunne se, hvor ofte busserne kørte i timen på den givne dag, og hvor bussen stoppede. Det var dog ikke muligt at se, hvornår bussen kørte.

Derfor er Ældre Sagen glad for, at de printede køreplaner bliver bevaret lidt endnu.

- Vi havde gerne set, at de (Movia, red.) havde genovervejet deres beslutning om at genopsætte de trykte køreplaner ved stoppestederne. Særligt der hvor der ikke er infoskærme og digitale nedtællingstavler, fortæller Rikke Hamsfeldt, seniorkonsulent i Ældre Sagen, til TV 2 Lorry.

Udgiften med at forlænge perioden med de trykte køreplaner lyder på 1,1 millioner kroner. Når perioden ophører, kan Movia se frem til en besparelse på 800.000 kroner årligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik