Motorvej til Frederikssund en realitet

Der kommer en motorvej helt til Frederikssund, og så skal der bruges penge på at undersøge, om der skal køre miljøvenlige busser eller en letbane langs motorring 3.

Det står i den trafikaftale et bredt flertal i Folketinget har skrevet under på.
Selv om der i første omgang ikke er afsat penge til motorvejen, sikres den alligevel gennem en kommende anlægslov.
Og ifølge Fjordbyerne glæder det Dansk Folkepartis medlem af trafikudvalget, Pia Adelsteen: "Det er en stor dag for Nordsjælland. Frederikssunds-motorvejen, der i årevis ikke er kommet ude af vagten, bliver nu en realitet," siger en tilfreds Pia Adelsteen.
Pia Adelsteen glæder sig også over, at den endelige linjeføring ender med at gå i åbent land.
- Det er den linjeføring, som jeg har ønsket mig, og det er en god beslutning for det nordsjællandske område.
Aftalen investerer 94 milliarder kroner i veje og jernbaner frem mod 2020, ligesom partierne er enige om at fremrykke en række investeringer for at sætte gang i økonomien.
- Der er en meget klar profil: To tredjedele grønt og en tredjedel sort - altså kollektiv trafik kontra asfalt - så det er en meget, meget flot aftale, siger finansminister Lars Løkke Rasmussen.

Også Socialdemokraterne glæder sig over aftalen
- Den giver også penge til en modernisering af Nørreport Station, men det helt store gennembrud er, at vi nu sætter penge af til at undersøge, hvordan der kan køres kollektivt langs motorring 3. Det er nærmest historisk, siger partiets chefforhandler, Morten Bødskov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik