Motocrosskører fanget i mudder og jord

En motocrosskører kørte i weekenden så uhjælpeligt fast i mudder og jord i en tidligere grusgrav ved Vestre Hedevej i Roskilde, at Roskilde Brandvæsen overvejede at komme ham til undsætning med en helikopter, skriver DAGBLADET Roskilde.

Motocrosskøreren var sunket i til livet i det kviksands-agtige underlag, da brandfolkene nåede frem. Redningsmændene kunne ikke komme helt frem til den nødstedte, eftersom de også risikerede at synke ned i den bløde undergrund.

Det blev dog ved overvejelserne med hensyn til helikopteren.

Til slut fik man efter brug af blandt andet en firehjulet motorcykel med såkaldte ballondæk og ved opbydelsen af fire brandmænds kræfter kombineret med et reb, trukket så meget i manden, at han fik sit ene ben fri af mudderet.

Efterfølgende måtte han selv grave resten af kroppen fri, inden han kunne forlade stedet.

Indsatsleder Richard Damgaard fra Roskilde Brandvæsen er ikke i tvivl om, at den uheldsramte motorcyklist havde held i uheld.

For havde han ikke haft en kammerat med sig, så denne kunne tilkalde hjælp og vise brandfolkene vej, ville ingen formentlig have fundet manden foreløbig - og dermed havde han været i livsfare.

Motorcyklisten var både våd, kold og beskidt, da han endelig kom fri.

Ifølge Nymølle Grusindustri er der ikke givet tilladelse til, at der køres rundt i den tidligere grusgrav.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik