Mor opdigtede incestanklage mod eks-mand

En 31-årig kvindes anklager mod sin eks-mand mand for at have misbrugt deres fælles barn seksuelt er blevet afvist af politiet og af statsadvokaten. Moderen har erkendt at have sendt en skriftlig anklage mod af faderen i falsk navn. Det skriver Helsingør Dagblad.

Retten i Helsingør behandlede i går, hvad der af retten selv blev betegnet som en sag om falsk anklage mod en 31-årig kvinde fra Helsingør og mor til en snart pige på snart tre år.
Der var på papiret tale om en tilståelsessag, men dommeren valgte på trods af Helsingør Dagblads protester og senere kæring af afgørelsen, at lukke døren til retsmødet.
Ifølge barnets far Thomas Lund fra Helsingør, så havde kvinden tilstået at hun i september sidste år have sendt en mail til Helsingør Kommunes sociale myndigheder under falsk navn.
I mailen blev faderen beskyldt for at have udsat deres fælles barn seksuelle overgreb. Det skulle være sket, mens barnet boede hos ham efter at hustruen havde forladt familien i august sidste år.
Moderens nu afdøde far havde også anmeldt Thomas Lund for seksuelt misbrug af barnet, og både den anklage og mailen til kommunen blev overgivet til politiet som satte en efterforskning i gang.
Der gik imidlertid ikke lang tid før politiet valgte at afvise anklagerne. Moderen klagede over afgørelsen og sagen blev i efteråret taget op igen, denne gang af statsadvokaten.
Efter blandt andet at have afhørt personale i barnets vuggestue i Helsingør valgte også han at afvise anklagen som ubegrundet.
Medicinske undersøgelser af barnet har ifølge faderens bistandsadvokat heller ikke indikeret seksuelle overgreb.
Mistede retten til at beholde pigen
Der er ikke flere klageinstanser for moderen, og sagen er henlagt.
Anklagerne førte imidlertid til, at faderen mistede retten til at beholde barnet hos sig.
Selv om politimyndighederne har afvist incestanklagerne mod faderen har han, mens dette læses stadig kun ret til weekendsamkvem med pigen, og moderen fastholder sine incestanklager mod ham.
Sagen kunne imidlertid ikke afsluttes efter gårsdagens retshandling, og nu overvejer politiet og anklagemyndigheden i Helsingør om der skal sættes en efterforskning gang mod kvinden for overtrædelse af straffeloven for at have fremstillet falsk bevis med forsæt til at manden blev sigtet og straffet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere