Mobning er hverdag i Den Kongelige Ballet

Det Kongelige Teater har i en intern undersøgelse, som Kulturen på TV 2 News har fået aktindsigt i, spurgt balletkompagniet, om der er problemer med mobning, og her svarer 26 ud af 84 dansere ja.

Det betyder, at 31 procent af danserne har været udsat for mobning det seneste år. Det gør problemet markant større end på det resterende arbejdsmarked. Ifølge en rapport fra Det Nationale ForskningsCenter for Arbejdsmiljø har 6,7 procent af den arbejdende befolkning været udsat for mobning. Forholdene på Den Kongelige Ballet er altså langt være.

Og indtrykket af Den Kongelige Ballet bliver kun værre, når man ser at knap 10 procent af danserne føler sig enten seksuelt krænket eller udsat for deciderede fyringstrusler.

Det Kongelige Teaters balletmester Nikolaj Hübbe siger til Kulturen på TV2 News, at mobningens omfang er kommet bag på ham. Han siger, at Det Kongelige Teaters fyringsrunde i januar har skabt utryghed blandt balletdanserne. Samtidig siger Nikolaj Hübbe, at "danserne har været delt i en anti-Hübbe-lejr og en Hübbe-lejr":

"Og der tror jeg, at danserne begyndte at bekrige hinanden så meget, at klimaet var rigtig, rigtig slemt. Som leder var det ekstremt svært, fordi det var så personfikseret, at mægle mellem danserne", siger Nikolaj Hübbe til Kulturen på TV2 News.

Det er første gang, balletmesteren udtaler sig til medierne om de problematiske forhold på Den Kongelige Ballet. Balladen begyndte i juni 2011, da en intern konsulent beskyldte Nikolaj Hübbe for kokainmisbrug og dårlig ledelse.

Direkte adspurgt i Kulturen på NEWS, afviser Nikolaj Hübbe, at han nogensinde har taget kokain på sin arbejdsplads.

Den Kongelige Ballet har iværksat en handlingsplan for at komme mobberiet til livs. Balletten har bl.a. ansat en erhvervspsykolog, en misbrugskonsulent og en præstationscoach, som skal være med til at forbedre forholdene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Snit skovens grene til legetøj

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere