Ministerportræt: Karen Ellemann

Den tidligere socialminister fra Brøndbykredsen kan igen sætte sig i ministerstolen i Socialministeriet.

Karen Ellemann, som er opstillet i Brøndby-kredsen, er ny social- og indenrigsminister i en ren Venstre-regering. Foto: TV 2 Lorry

Under valgkampen måtte Karen Ellemann kæmpe hårdt for endnu en periode på Christiansborg. For i Københavns Omegns Storkreds havde Venstre opstillet flere profiler.

Men med 7020 personlige stemmer endte Karen Ellemann med at overvinde markante venstre-navne som Jakob Engel-Schmidt, Tina Nedergaard og Mads Fuglede.

Karen Ellemann er født med en folketingspolitiker i blodet. Ellemann-familien har i 3 generationer kunne spiser arbejdsfrokost i snapsetinget.

De fleste kender faderen, tidligere udenrigsminister, Uffe Ellemann Jensen. Men også farfaren Jens Peter Jensen sad i Folketinget.

Karen Elleman havde ellers svoret at hun aldrig ville blive politiker, men da daværende Rudersdals borgmester, Erik Fabrin ringede i 2005 og opfordrede hende, begyndte hun "ryste som en jagthund, der har fået fært", udtalte hun i 2007 til Ekstrabladet.

Efter nogle år i Rudersdal Kommune gik turen til Christiansborg, hvor hun både har været socialminister og miljøminister.

Mens hun var miljøminister fik hun tilnavnet "kemiske Karen", fordi hun fik indført import af giftigt kemikalieaffald til Danmark. På trods af at hun selv tidligere havde kritiseret noget import af giftaffald.

Karen Ellemann er oprindeligt uddannet lærer og hun er mor til to børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik