Ministerportræt: Bertel Haarder

Det er næsten utænkeligt at forestille sig en Venstre-regering uden Bertel Haarder. Og selvom han efterhånden er blevet 70 år snupper Bertel Haarder endnu en ministerpost. Denne gang som ny kultur- og kirkeminister.

I mere end 20 år har han siddet på en ministerpost. Hermed er han den politiker siden systemskiftet i 1901 med næstlængst ministeranciennitet.

Allerede i 1975 blev han valgt ind i Folketinget og den første ministerpost, som undervisningsminister, fik han i 1982 af daværende statsminister Poul Schlüter.

Bertel Haarder er en af de politikere som har haft størst indflydelse på det danske skolesystem. Som undervisningsminister var han manden bag taxametersystemet og reglen om at der måtte være flere end 24 elever i skoleklasserne.

Udover de mange ministerposter har han også skrevet mere end en håndfuld bøger og har desuden i en årrække siddet som Folketingets formand.

Samtidig er han også manden bag Folkemødet på Bornholm.

Bertel Haarder er kendt som en mand med et brændende engagement. Og et ligeså iltet temperament. Det ser man i lys lue, da han overfusede en DR-journalist på et meget populært youtube-klip.

Han er valgt ind i Sjællands Storkreds med 5222 personlige stemmer.

På klippet fra Søndagsmagasinet ovenover kan du høre Bertel Haarder berette, om den første gang han stillede op til folketingsvalget i 1973.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere