Ministerportræt: Bertel Haarder

Det er næsten utænkeligt at forestille sig en Venstre-regering uden Bertel Haarder. Og selvom han efterhånden er blevet 70 år snupper Bertel Haarder endnu en ministerpost. Denne gang som ny kultur- og kirkeminister.

01:07

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

I mere end 20 år har han siddet på en ministerpost. Hermed er han den politiker siden systemskiftet i 1901 med næstlængst ministeranciennitet.

Allerede i 1975 blev han valgt ind i Folketinget og den første ministerpost, som undervisningsminister, fik han i 1982 af daværende statsminister Poul Schlüter.

Bertel Haarder er en af de politikere som har haft størst indflydelse på det danske skolesystem. Som undervisningsminister var han manden bag taxametersystemet og reglen om at der måtte være flere end 24 elever i skoleklasserne.

Udover de mange ministerposter har han også skrevet mere end en håndfuld bøger og har desuden i en årrække siddet som Folketingets formand.

Samtidig er han også manden bag Folkemødet på Bornholm.

Bertel Haarder er kendt som en mand med et brændende engagement. Og et ligeså iltet temperament. Det ser man i lys lue, da han overfusede en DR-journalist på et meget populært youtube-klip.

Han er valgt ind i Sjællands Storkreds med 5222 personlige stemmer.

På klippet fra Søndagsmagasinet ovenover kan du høre Bertel Haarder berette, om den første gang han stillede op til folketingsvalget i 1973.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik