Minister vil undersøge pædagoguddannelser

Den seneste tids debat og kritik af omfanget af undervisningstimer på blandt andre de sjællandske pædagoguddannelser får nu Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) til at gribe ind.

Han kræver, at professionshøjskolerne offentliggør antallet af undervisningstimer, så de studerende præcist ved, hvad de skal forvente af uddannelserne. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det virker mystisk, at der er så stor variation imellem, hvor mange undervisningstimer de studerende har, alt efter, hvor de læser i landet. Det skaber myter, og det skal vi til livs gennem større åbenhed, siger Troels Lund Poulsen.

Flere undersøgelser afslører ikke bare, at de pædagogstuderende har få timer. Men også at der er stor forskel på, hvor man læser.
Mens de studerende i København har 16 timers undervisning om ugen, har de studerende kun 10 timer i Roskilde, Slagelse, Vordingborg og Nykøbing Falster.

Og det har vakt kritik fra både pædagogstuderende, såvel som pædagogernes fagforening BUPL, en forsker i småbørnspædagogik og Socialdemokraterne på Christiansborg.

Derfor får ministerens krav også positiv modtagelse hos de studerende. De tror dog ikke, at det vil få flere til at studere til pædagog.
- Jeg tror, at en offentliggørelse vil få de praktisk orienterede ansøgere til at vælge en uddannelse, hvor de ikke skal have næsen i en bog to tredjedele af tiden, lyder det fra blandt andre Nikoline Udam, pædagogstuderende i Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere