Minister vil sikre billige kolonihaver

Miljøminister Ida Auken (SF) er klar til at undersøge rimeligheden i, at kolonihaver absolut skal udlejes til såkaldte markedspriser. Det skriver hun i et svar til en pensionistorganisation ifølge Frederiksborg Amts Avis.

De omkring 450 ejere af kolonihaver i Helsingør Kommune har de seneste måneder levet i konstant utryghed. For en kommende afgørelse i Statsforvaltningen Hovedstaden, det tidligere Tilsynsråd, kan nemlig betyde en 18-dobling af den månedlige leje. En leje, der vil være umulig at betale for eksempelvis folkepensionister uden anden pension.
Sagen handler om, at lovgivningen kræver, at kolonihaver på kommunale grunde skal udlejes til markedsprisen. Det er en del af baggrunden for, at Helsingør Kommune har fået foretaget en vurdering af markedslejen foretaget af en erhvervsejendomsmægler. Ifølge denne vurdering skal prisen være 18 gange højere. Imidlertid varsler miljøminister Ida Auken (SF) i ganske vist forsigtige vendinger en ny kurs på området. En kurs, der kan udskyde såvel som ændre Statsforvaltningens afgørelse.
- Jeg er enig i, at kolonihaver fortsat skal være grønne oaser tilgængelige for byernes befolkning, herunder også svagere stillede grupper, skriver Ida Auken i svar til interesseorganisationen LO Faglige Seniorer.
Hun afviser heller ikke en lovændring, der gør op med ideen om markedsleje for kolonihaver. Ministeren skriver, at Naturstyrelsen i det nye år vil se på muligheder og udfordringer ved lovgivningen på kolonihaveområdet heriblandt særligt kravet om markedsleje.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere