Minister: Vi løber ikke tør for penge til naboerstatning

Støj fra byggeri af Cityringen skal tjekkes. Samtidig ser det ud til, at regningen til naboerne bliver større.

Der er samlet sat 300 millioner kroner af til naboer til byggeriet af Cityringen i København i den såkaldte nabopakke, der skal forhindre, at tidsplanen for byggeriet løber løbsk. Beløbet blev fordoblet for nylig og skal ud over at kompensere for støjgener også bruges til genhusning.

- Vi vil tilbyde, at de mennesker, der skal genhuses i to perioder, kan blive boede og ikke skal flytte tilbage til deres lejlighed i en periode, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

- Samtidig vil vi se på de lejligheder, hvor beboerne kun har vinduer ud til et byggeri og derfor ikke kan flytte hen i på den anden side i lejligheden. De skal også kunne genhuses, hvis de ønsker det, siger transportministeren.

Magnus Heunicke vil have tjekket de støjmålere, der er sat op rundt omkring på metrobyggepladserne. Er støjmålerne placeret forkert i forhold til larmen - og hvis flere end beregnet vælger at flytte bopæl i en periode - kan det gå hen og blive en bekostelig affære.

- Men vi kommer ikke til at løbe tør for penge. Er de 300 millioner kroner ikke nok, skal jeg nok finde pengene et andet sted, siger Magnus Heunicke til Ritzau.

At støjmålerne skal tjekkes, skyldes blandt andet, at ministeren har været til en del borgermøder, og der er spørgsmålet om målernes placering kommet op.

- Blandt andet har nogen undret sig over, at målerne ikke sad tættere på byggepladsen, så nu skal et uvildigt firma undersøge tingene, siger transportministeren.

Allerede 1. juli træder den nye regulering af støjgenerne fra metrobyggeriet i kraft. Og det er derfor nødvendigt, at man er helt sikker på, hvor meget byggepladserne larmer.

Ifølge Københavns Kommunes hjemmeside beregnes støjniveauet som gennemsnitsværdien over en arbejdsdag. Det er dette gennemsnit, der ikke må overstige grænseværdien på 70 decibel.

Det kan derfor godt støje mere på nogle tidspunkter, når blot det udlignes af mindre støjende perioder samme dag.

Magnus Heunicke er mandag kaldt i samråd i Folketingets transportudvalg om sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere