Minister: Spil fodbold i kirketiden

I aften spiller Brøndby og FC København superligakamp klokken 18. Men i fremtiden kan de to klubbers højspændte rivalopgør meget vel blive tvunget til at ligge i kirketiden. Det skriver Politiken

Nu opfordrer justitsminister Lars Barfoed (K) nemlig politiet til at tvinge et tidligere kamptidspunkt igennem, hvis ordensmagten vurderer, at der er særlig risiko for tilskuerballade. Det fremgår af et svar til Retsudvalget fra starten af april.
»Politiet bør løbende overveje muligheden for at anvende de redskaber, som politiloven indeholder, når det vurderes at være nødvendigt med henblik på at afværge fare for forstyrrelse af den offentlige orden samt fare for enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed«, skriver Lars Barfoed.
Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra justitsministeren, men det andet regeringspartis retsordfører, Kim Andersen (V), siger:
»Det er helt urimeligt, at en lille gruppe ballademagere lykkes med at tage noget af det folkelige fra fodbolden. Derfor synes jeg, at politiet skal skrue krabasken på og vise sine beføjelser ved at flytte en enkelt eller to højrisikokampe. Så er jeg sikker på, fodboldmiljøet vil tage problemet endnu mere seriøst«.
Baggrunden for ministerens svar er en folketingshøring om hooliganisme sidst i januar. Under den gav Rigspolitiet udtryk for et ønske om at få afklaret, om det var muligt at tvangsflytte særligt risikable fodboldkampe til tidligere tidspunkter. Med justitsministerens svar rykker den virkelighed tættere på.
»Det er en mulighed, som vi har tænkt os at anvende. Hvis de konkrete omstændigheder tilsiger, at vi er nødt til det, vil vi bruge det«, siger Allan Nyring, politiinspektør i Rigspolitiet og leder af National Beredskabsenhed, der udstikker retningslinjer for den overordnede hooliganindsats i Danmark
Populært sagt vil politiet flytte »enkelte kampe med særlig risiko frem til kirketid«. Nærmere bestemt omkring klokken 12.
Både klubberne, Dansk Boldspil-Union (DBU) og tv-rettighedshaverne mener, at tiltaget er forfejlet. Det står ikke mål med problemets omfang, lyder kritikken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere