Minister skal hjælpe borgere med at finde rundt i udskældt busnet

Transportministeren stiller sig mandag morgen ved trafikknudepunkt for at hjælpe rejsende i myldretiden med at finde rundt i det nye bussystem.

Selvom Movias omlægning af busdriften snart har en uge på bagen, så er det givetvis først på mandag, de fleste pendlere stifter bekendtskab med det nye rutesystem.

Derfor venter der Movias nye system, der bærer navnet Nyt Bynet, en svendeprøve, når passagertallene mandag morgen vender tilbage til normal travlhed efter en uge med efterårsferie.

Til at afhjælpe forvirring på trafikknudepunkterne indsætter Movia ved lejligheden særlige medarbejdere, der skal hjælpe og vejlede pendlere, så de kommer med de rette busser i den rigtig retning.

Og en af dem, der trækker i trøjen er såmænd transportministeren Benny Engelbrecht (S).

Mandag morgen klokken 06.30 stiller han sig således ved Vibenhus Runddel på Østerbro for at lede slagets gang, skriver Movia i en pressemeddelelse.

- For få uger siden indviede vi Cityringen, som udgør et kæmpe løft af den kollektive trafik i hovedstadsområdet. Med 17 nye metrostationer er der blevet skabt helt nye rejseveje i Københavns kollektive trafik.

- Derfor er det også nødvendigt at tilpasse buslinjerne for at sikre bedst mulig sammenhæng mellem bus og metro, så passagererne nemmere og hurtigere kan komme til og fra arbejde og hjem til deres familier, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Nyt Bynet

Ved en række stoppesteder og stationer vil der også være andre medarbejdere fra Movia til stede mandag, tirsdag og onsdag næste uge til at vejlede om det nye bussystem. Medarbejderne står ved stationerne i tidsrummet 06.30 - 09.30 og igen 14.30 - 17.30.

- Med 17 nye metrostationer, bliver der også mange nye steder, busserne skal køre hen. Vibenshus Runddel bliver eksempelvis et stort skiftested mellem bus og metro.

- Det betyder, at nogle passagerer skal vænne sig til at bruge en anden bus, end de plejer, for at komme for eksempel i skole eller på arbejde, mens andre skal bruge metro noget eller hele vejen. Nye rejseveje betyder nye vaner, så derfor er vi glade for, at transportminister Benny Engelbrecht er med os på gaden, for at hjælpe passagererne godt på vej, siger plandirektør i Movia Per Gellert.

Det nye bussystem har fået kritik fra borgere i enkelte bydele. De føler, at det Nyt Bynet forringer servicegraden af offentlig transport i deres område.

Vi har på TV 2 Lorry forholdt Movia borgernes kritikpunkter. Du kan læse Movias svar i artiklen her.

Se mere i indslaget herunder:

Alene i sidste uge modtog Movia 676 henvendelser om Nyt Bynet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere