Minister kræver risikovurdering af billige boliger

De billige boliger på Kløvermarken har nu fået endnu en forhindring på vejen, oplyser TV2 / Lorry.

Miljøministeren har nemlig fastslået, at det skal undersøges hvor farligt et område Prøvestenen, der er nærmeste nabo til Kløvermarken, er.
"Virksomhederne på Prøvestenen er risiko-virksomheder, og når byggeriet ligger indenfor en afstand på 500 meter, så skal kommunen foretage en risikovurdering", siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V).
En sådan risikovurdering skal ifølge Peter Pagh, der er professor i miljøret ved Københavns Universitet, tage højde for de værst tænkelige scenarier. F.eks. flyulykker og terrorangreb.
Den netop omtalte vurdering var en af hovedårsagerne til, at SF og Socialdemokraterne blev voldsomt uenige under budgetforhandlingerne. SF ville ikke skrive under på en aftale om Kløvermarksprojektet før en vurdering var blevet lavet. Derfor smed socialdemokraterne SF ud fra budgetforhandlingerne. Derfor er der naturlig glæde hos SF, hvor den politiske ordfører også undrer sig over, at risikovurderingen ikke er sat i gang noget før.
"Det virker jo som, at man før prøvede at få virkeligheden til at passe på projektet. Nu er man jo nødt til at se på virkeligheden og sikkerheden først", siger SF's politiske ordfører i København, Frank Hedegaard.
Også i Enhedslisten på Christiansborg er der glæde at spore. Det var Enhedslisten, der bad ministeren tage stilling til problematikken.
"Sådan en risikovurdering er jo vigtig, for det er ikke bare en proforma-undersøgelse. Den kan være helt afgørende for, om det kan blive til noget, og hvor stort omfanget kan blive", siger Enhedslistens miljøordfører Per Clausen.
Hverken SF i København eller Peter Pagh forstår dog, at man ikke har bestilt den store risikovurdering før projektet nåede så langt, som det er nået. En rækkefølge, som Socialdemokraterne i københavns politiske ordfører, Anne Vang, ikke forstår
"Det giver jo god mening, at man kender byggeriet inden man går i gang med at risikovurdere det".
Hun oplyser til TV2 / Lorry, at det hele tiden har været meningen at den rapport, som kommunen nu har bestilt hos COWI skulle laves. Og hun henviser til, at det var en del af konkurrencen.
Tilbage står blot spørgsmålet om, hvad selve risikovurderingen kommer til at indeholde. For indholdet af den kan sætte hele projektet i alvorlig fare for aldrig at kunne blive realiseret. Socialdemokraterne i København oplyser, at de forventer, at risikovurderingen ligger klar senere på året.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere