Minister ind i sag om udbud

Folketingsmedlem Sophie Løhde (V) har bedt indenrigs- og socialministeren vurdere, om Hillerød Kommune har overtrådt reglerne om udbud i en sag til 48 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) skal nu tage stilling til, om Hillerød Kommune har overtrådt reglerne om EU-udbud. Det sker efter, at det nordsjællandske folketingsmedlem Sophie Løhde (V) har stillet spørgsmål til ministeren. I efteråret besluttede Hillerød Kommune nemlig at outsource sin administration af løn- og personale til KMD som et led i en effektiviseringsstrategi. Imidlertid ville konsulentvirksomheden Visma gerne have budt på den opgave, men virksomheden oplyser, at opgaven aldrig kom i udbud, og at den er 48 millioner kroner værd. Ifølge EU's udbudsregler skal opgaver på over 1,5 millioner kroner i udbud.
- Hvis ikke vi konsekvent sørger for at spørge til prisen, så får vi heller ikke den bedste udnyttelse af skatteborgernes kroner. Udbud skal derfor ikke ske for udbudets skyld, men for at sikre den bedste service til den bedste pris, siger Sophie Løhde.
Hillerød Kommune undersøges i forvejen af Konkurrencestyrelsen for anklager om overtrædelse af udbudsreglerne til fordel for KMD. Det lykkedes ikke i går at få en kommentar fra Hillerøds kommunaldirektør, Peter Zahlekjær.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere