Minister ind i politisag fra Roskilde

Sagen om ni borgmestres rundvisning hos Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde den 4. februar i år havner nu på justitsminister Lene Espersens (K) bord, skriver DAGBLADET Roskilde.

Menige politifolk herunder tillidsfolk har beskyldt politiledelsen for at have udkommanderet betjente i patruljevognene for at sikre mest mulig aktivitet, mens borgmestrene fik fremvist vagtcentralen i Roskilde. Og det netop i en tid, hvor der ifølge betjentene er akut mangel på ressourcer.
Politidirektør Anders Linnet fra Midt- og Vestsjællands Politi har kategorisk afvist, at der blev udkommanderet personale og dermed opstillet en virkelighed i forbindelse med borgmestrenes besøg. Han har derimod slået fast, at der alene var tale om, at personalet i politipatruljerne blev bedt om at udskyde frokosten for bedre at kunne præsentere flådestyringssystemet, mens borgmestrene var på besøg.
Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), vil nu med udgangspunkt i episoden i Roskilde have justitsministeren til at sikre, at politiets ledelse tegner et faktuelt korrekt billede af politiets ressourcer, når ordensmagten præsenterer sig selv over for eksempelvis borgmestre.
- Jeg vil bede justitsministeren sikre, at de præsentationer, som foregår ude i politikredsene stemmer overens med virkeligheden. Landets borgmestre har krav på at vide, hvordan den aktuelle situation rent faktisk er. Episoden fra Roskilde er et eksempel på, at der ikke er enighed om, hvorvidt virkeligheden er blevet præsenteret korrekt, og derfor vil jeg med udgangspunkt i den sag bede justitsministeren se på denne problematik, siger Peter Skaarup.
Også Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, undrer sig
over epsioden i Roskilde.
- Og uden at kende sandheden, så vidner det jo blot om de problemer, der er i politiet. Denne sag ville jo aldrig være opstået, hvis der var de tilstrækkelige ressourcer, siger Karen Hækkerup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere