Minister i samråd om Sjælsmark

Beslutningen om at omdanne Sjælsmark Kaserne til permanent udrejsecenter for afviste asylansøgere har skabt furore hos Venstre på Christiansborg. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: Lorry

Partiets politiske ordfører Ellen Trane Nørby og det lokale folketingsmedlem Sophie Løhde deltog i sidste uge i et borgermøde på kasernen, hvor de mødte en lang række bekymrede borgere.

Besøget gjorde stort indtryk på de to Venstre-kvinder, og derfor kalder de nu justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd om sagen.

- Det har været en utrolig dårlig proces, og derfor vil vi have justitsministeren til på et samråd at redegøre for hele grundlaget for regeringens beslutning, herunder hvorfor i alverden beslutningen tilsyneladende er truffet uden at inddrage hverken kommunalbestyrelse, lokalbefolkningen eller Kriminalforsorgen. De er hverken blevet hørt eller spurgt, og justitsministeren viser dem kun ligegyldighed, lyder det fra Sophie Løhde, der selv er valgt i Nordsjælland

Hun fortsætter:

- Oven i købet har justitsministeren ikke været villig til at lægge kortene ærligt på bordet, og det kommer han nu til at gøre rede for. Han skylder at forklare, hvordan i alverden man kan mene, at det i ramme alvor er en god og velovervejet idé at placere et udrejsecenter kun to kilometer fra Center Sandholm, hvilket indebærer, at man blandt andet i Hørsholm og Allerød vil få en meget stor koncentration af

afviste asylansøgere. Det er jeg er helt uforstående overfor.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov, der er på rejse i udlandet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik