Minister går imod Solrød

Transportministeren bekræfter, at Trafikstyrelsen er gået væk fra at se på en række alternativer i forbindelse med den tænkte jernbaneføring gennem Solrød, nybygningsløsningen, skriver DAGBLADET Køge.

I et svar til Solrød Kommune bekræfter transportminister Lars Barfoed (K), at Trafikstyrelsen allerede nu ser bort fra en række alternative løsninger i projekteringen af den såkaldte nybygningsløsning, der måske skal gå gennem Solrød.
Det sker i følge ministeren, fordi det vil tage for lang tid og koste for mange penge at indarbejde alternativer i projektet.
Kommunen havde afkrævet transportministeren et klart svar, da Trafikstyrelsen i det offentlige høringsnotat skrev, at man så på alternative løsninger til en særlig problemfyldt del af strækningen, mens styrelsens folk til kommunens administration, få dage senere, oplyste, at man ikke længere overvejede alternative løsninger.
Det har vakt massiv modstand i Solrød, at jernbanen ét sted er projekteret til at køre på en otte meter høj vold, og selvom der i svaret fra ministeren bliver oplyst, at man nu arbejder med en løsning, hvor den kan komme ned i 5,5 meters højde, så kalder borgmesteren i Solrød, Niels Hörup (V), det stadig for en meget skrabet løsning, der slet ikke vil afhjælpe problemet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere