Minister: DSBFirst ansvarlig for døruheld

Sikkerheden i dørene på DSB-tog på Kystbanen ligger ene og alene hos selskabet, mener transportministeren.

DSBFirst bærer selv hele skylden for sidste weekends to episoder, hvor et barn og en ældre kvinde kom til skade, fordi togdørene lukkede, mens de var på vej ud.
Det fastslår transportminister Hans Christian Schmidt (V).
- Der er slet ikke nogen tvivl. Det er altid sådan, at det er operatøren, der selv står inde for, at den måde de gør tingene på, er i orden, siger Hans Christian Schmidt til Ritzau.
Lige nu afventer ministeren en redegørelse fra DSBFirst, der sort på hvidt beskriver sidste weekends to hændelser.
Lørdag faldt en kun treårig dreng ned mellem toget og perronen, da dørene lukkede sammen om hans barnevogn. Dagen efter 78-årige faldt en kvinde og fik brud på begge arme, da dørene lukkede om hendes kuffert.
Uheldene er sket, efter DSBFirst sidste år valgte at sløjfe den kontrollør, der står på perronen og giver signal, når dørene er frie, for at tage nogle minutter af rejsetiden.
Beslutningen blev taget på baggrund af en rapport lavet af DSB, DSBFirst, Trafikstyrelsen og Banedanmark samt anbefalinger fra en tysk ekspert, Hansjörg Hess.
Og da DSBFirst fik godkendt den nye afgangsprocedure, præciserede Trafikstyrelsen, at det er selskabets ansvar at sikre den fornødne sikkerhed for passagererne i forbindelse med på- og afstigning, fastslår ministeren.
- Og hvis det viser sig, at der er noget, vi kan gøre bedre, så tager vi det selvfølgelig meget alvorligt.
- Måske handler det om, at man skal give kontinuerlig oplysning om proceduren i togene, hvor der jo står nye passagerer på og af hele tiden, siger Hans Christian Schmidt.
Samtidig åbner transportministeren for, at afgangsproceduren laves helt om, hvis redegørelsen fra DSBFirst viser, at den ikke fungerer optimalt.
- Nu vil jeg have lov at se rapporten først og derudfra må vi vurdere, om den nye afgangsprocedure fortsat er en god idé. Under alle omstændigheder bliver det taget op i forligskredsen, siger Hans Christian Schmidt.
DSBFirst ønsker ikke at kommentere sagen, før selskabet har færdiggjort den redegørelse, ministeren har bedt om i relation til ulykkerne. Redegørelsen forventes klar i næste uge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere