Minister: Biskopper accepterer homovielser

Landets biskopper accepterer trods skepsis regeringens planer om homovielser. Det siger kirkeministeren.

Det er måske en bitter pille at sluge for nogle af landets biskopper, men regeringens planer om at lade homoseksuelle gifte sig i kirken står ved magt. Det er konklusionen efter et bispesamråd torsdag med kirkeminister Manu Sareen (R).
      - Nu har vi kigget hinanden i øjnene, og biskopperne arbejder videre til trods for deres uenighed, som går på nogle teologiske aspekter af ægteskabet, siger han.
      På forhånd var flere af biskopperne kritiske over for homovielser i kirken, men ifølge ministeren udtrykte de respekt for regeringens beslutning.
      - Man må have respekt for, at man har forskellige holdninger til, hvad vi gerne vil. Så har jeg også respekt for, at det er dem, der skal udarbejde ritualerne, siger Manu Sareen.
      Ministeren understreger, at mødet foregik i en positiv og konstruktiv ånd trods uenigheden, og biskopperne er klar til at arbejde med et forslag til, hvordan ritualet vil blive udarbejdet i praksis. Han forventer, at det er færdigt i løbet af foråret eller sommerferien.
      Biskop Karsten Nissen fra Viborg Stift har været blandt kritikerne, og han er stadigvæk langt fra overbevist om, at beslutningen er den rigtige. Alligevel vil han gå konstruktivt til opgaven med at udarbejde ritualer for de homoseksuelles ægteskaber.
      - Det er min opgave at finde løsninger som embedsmand i kirken, og jeg indgår i det arbejde, som vi har sagt, vi vil gå ind i. Men min teologiske holdning er nu engang, som den er, siger Karsten Nissen.
      For biskoppen er det vigtigt, at Manu Sareen på mødet anerkendte, at der er uenighed blandt biskopperne, og at der er lagt op til at lave forskellige ægteskabsritualer for hetero- og homoseksuelle.
      Mens halvdelen af landets biskopper protesterer imod at kalde homoseksuelle for ægteskaber, bakker to ud af tre danskere op om planerne, viser en meningsmåling i Kristeligt Dagblad torsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere