Minister beroliger vrede borgmestre

Transportministeren lover omegnsborgmestre både indflydelse og bedre kollektiv trafik ved en betalingsring.

Foto: Lorry

Efter flere dages tavshed forsøger transportminister Henrik Dam Kristensen (S) nu at dæmme lidt op for en række borgmestres modstand mod en betalingsring omkring København.

Omegnsborgmestrene var tirsdag samlet til stormøde på rådhuset i Rødovre, hvor de blev enige om en række krav.
- Jeg har med stor interesse læst udtalelsen. Den indeholder en lang række gode forslag, som naturligt vil indgå i det fremtidige forberedende arbejde om trængselsafgifter, siger Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse.

Som udgangspunkt kræver borgmestrene, at regeringen dropper betalingsringen.
Hvis regeringen alligevel fastholder, at der skal være en betalingsring, vil borgmesterne som minimum have udskudt projektet, indtil der er sikret penge til en bedre og billigere kollektiv trafik og parkeringsanlæg, så borgerne kan komme af med deres biler ved trafikknudepunkterne.
- Det vil få store konsekvenser for omegnskommunerne, hvis man bare laver en betalingsring uden at lave de nødvendige store investeringer i kollektiv trafik, inden man går i gang med det.

Det siger Rødovres borgmester, Erik Nielsen, der er talsmand for de 15 borgmestre i Omegnskommunernes Samarbejde (OS).
Det erklærer transportministeren sig enig i.
- Jeg er meget enig i, at der er behov for investeringer i kollektiv trafik. Det er klart, at med et provenu fra trængselsafgifter bliver det muligt at investere i bedre og billigere kollektiv trafik, siger Henrik Dam Kristensen.

Ifølge Erik Nielsen er borgmestrene blevet lovet, at de bliver taget med på råd, inden arbejdet med betalingsringen går i gang.
Det løfte står transportministeren ved.
- Det er klart, at alle berørte kommuner skal inddrages, høres og have reel indflydelse i forhold til den fremtidige udvikling af den kollektive trafik, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik