Mindre madspild i COOP: Donerer maden til Zoo og udsatte

Hvis en varer på Coop.dk's lagre nærmer sig sidste salgsdato, så kan du nu købe varen til en stærkt nedsat pris på hjemmesiden.

 - Madspild er der ikke nogen grund til, når vi har muligheden for dels at give vores kunder et godt tilbud inden holdbarhedsgarantien, men også at varerne kan blive brugt til noget.

Sådan lyder det fra kommerciel direktør i COOP Lars Rasmussen.
Supermarkedsgiganten lancerer nu et tiltag, der skal give endnu mindre madspild.

Hvis en varer på Coop.dk's lagre nærmer sig sidste salgsdato, så kan du nu købe varen til en stærkt nedsat pris på hjemmesiden.

- Det er egentlig, som man kender der fra butikkerne, hvor vi har en 'Red Maden'-køler. Nu har vi også en 'Red Maden'-side på vores hjemmeside, hvor vi sælger de her varer billigere, fortæller Lars Rasmussen.

Man skal dog ikke være bange for, at varerne ikke er friske.

- Varerne lever stadig op til de holdbarhedsgarantier, vi har. Altså det antal dage vi har valgt, for at sikre, at kunden får friske varer, lyder det fra den kommercielle direktør.

Overskudsmad bliver til måltider til udsatte

Hvis maden ikke bliver solgt til en billigere pris, så går de fleste madvarer til Fødevarebanken, der laver varerne om til måltider til udsatte borgere i over 300 sociale organisationer over hele landet.

FødevarerBankens frivillige kommer forbi Coop.dk's lagre og henter overskudsmaden, der specielt er fødevarer med en kort udløbsdato.

- Det er alle de her kølevarer - altså kød, pålæg og mejeriprodukter - som de så bruger til at lave mad til udsatte borgere, siger Lars Rasmussen.

Foder til dyrene i Zoo

Frugt og grønt bliver også hurtigt for gammelt, som du nok har oplevet hjemme i køleskabet. 

I stedet for at ende i en skraldespand bliver frugt og grønt fra Coop.dk doneret til Københavns Zoo, hvor det ender som dyrefoder.