Min mening: Tryghed og værdighed for ældre

Pia Kjærsgaard, DF, mener langt fra at arbejdet med at løfte serviceniveauet for de ældre er slut.

Af Pia Kjærsgaard, folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds

Alle har fortjent en tryg og værdig alderdom. Og de ældre medborgere, der med tiden får brug for pleje og omsorg og måske en plejehjemsplads, dem skylder vi, at samfundet rækker en hånd ud til og sørger for, at de får den hjælp, de har brug for.

Ligesom vi har en forpligtelse til at tage vare om det land, vi skal give videre til vores børn og børnebørn, så har vi også en forpligtelse til at sikre, at de generationer, som er kommet før os og har opbygget dette dejlige land, med ro i sindet kan se frem mod alderdommen.

Det har været et grundlæggende princip i hele mit politiske virke. Ja, faktisk har det været en ledestjerne for mig, inden jeg overhovedet tænkte på at gå ind i politik, dengang hvor arbejdede som hjemmehjælper.

MIN MENING

Og for mig betyder det helt klart, at omsorgen for de ældre er noget af det allervigtigste at prioritere ressourcer til. Vi skal bruge flere penge på ældreområdet. Det har vi gjort de sidste fire år, og det skal vi også gøre i den næste valgperiode, hvis det står til DF.

Garanti for en plejehjemsplads

Helt konkret foreslår vi, at ældre over 80, som får brug for en plejehjemsplads, skal have garanti for, at de kan få det. Vi har oplevet alt for mange hjerteskærende sager med svækkede ældre, der bliver nægtet en plejehjemsplads på grund af pladsmangel. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Det er blandt andet også derfor, at DF sammen med SF har foreslået, at vi skal bruge en mia. kr. ekstra til ældreområdet hvert år. Så er vi nemlig sikre på, at uanset, om det bliver Mette Frederiksen, som SF peger på, der bliver statsminister, eller Lars Løkke Rasmussen, der beholder posten efter valget, så kan de være sikre på at blive mødt at et fælles krav fra SF og DF om, at der skal afsættes flere penge til ældreplejen.

Vi har gjort meget for at give ældreområdet et løft de seneste år. Men arbejdet er langt fra slut. Vi skal ikke bare være tilfredse med det serviceniveau, vi har i dag. Vi skal gøre det bedre. Og det VIL DF insistere på, at vi prioriterer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere