Min mening: Tryghed og værdighed for ældre

Pia Kjærsgaard, DF, mener langt fra at arbejdet med at løfte serviceniveauet for de ældre er slut.

Af Pia Kjærsgaard, folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds

Alle har fortjent en tryg og værdig alderdom. Og de ældre medborgere, der med tiden får brug for pleje og omsorg og måske en plejehjemsplads, dem skylder vi, at samfundet rækker en hånd ud til og sørger for, at de får den hjælp, de har brug for.

Ligesom vi har en forpligtelse til at tage vare om det land, vi skal give videre til vores børn og børnebørn, så har vi også en forpligtelse til at sikre, at de generationer, som er kommet før os og har opbygget dette dejlige land, med ro i sindet kan se frem mod alderdommen.

Det har været et grundlæggende princip i hele mit politiske virke. Ja, faktisk har det været en ledestjerne for mig, inden jeg overhovedet tænkte på at gå ind i politik, dengang hvor arbejdede som hjemmehjælper.

MIN MENING

Frem mod det kommende folketingsvalg har TV 2 Lorry givet spidskandidater for alle partierne i storkredsene i Hovedstadsområdet mulighed for at komme til orde med holdninger og meninger.

Under overskriften "Min mening" skriver kandidaterne indlæg, som kan danne grundlag for en debat med andre kandidater og vælgere.

Og for mig betyder det helt klart, at omsorgen for de ældre er noget af det allervigtigste at prioritere ressourcer til. Vi skal bruge flere penge på ældreområdet. Det har vi gjort de sidste fire år, og det skal vi også gøre i den næste valgperiode, hvis det står til DF.

Garanti for en plejehjemsplads

Helt konkret foreslår vi, at ældre over 80, som får brug for en plejehjemsplads, skal have garanti for, at de kan få det. Vi har oplevet alt for mange hjerteskærende sager med svækkede ældre, der bliver nægtet en plejehjemsplads på grund af pladsmangel. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Det er blandt andet også derfor, at DF sammen med SF har foreslået, at vi skal bruge en mia. kr. ekstra til ældreområdet hvert år. Så er vi nemlig sikre på, at uanset, om det bliver Mette Frederiksen, som SF peger på, der bliver statsminister, eller Lars Løkke Rasmussen, der beholder posten efter valget, så kan de være sikre på at blive mødt at et fælles krav fra SF og DF om, at der skal afsættes flere penge til ældreplejen.

Vi har gjort meget for at give ældreområdet et løft de seneste år. Men arbejdet er langt fra slut. Vi skal ikke bare være tilfredse med det serviceniveau, vi har i dag. Vi skal gøre det bedre. Og det VIL DF insistere på, at vi prioriterer.


Klik her for at læse flere fra 'Min mening'

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik