Min mening: Sundhed handler om mennesker

Venstres Karen Elleman mener, at vi kan gøre vores sundhedsvæsen endnu bedre. Det gøres bl.a. ved at nedlægge regionerne og give plads til investeringer i flere læger og sygeplejersker.

Af Karen Ellemann, Venstre, folketingskandidat i Københavns Omegn.

Alle kan blive syge, og alle kan komme galt afsted. Derfor skal der være fri og lige adgang til den bedst mulige behandling. At sikre dette, er en af de af de vigtigste opgaver i vores velfærdssamfund.

Det er ikke mange år siden, at sundhedsvæsnet handlede om lange ventelister og dårlige prognoser for overlevelse ved blandt andet kræft.

MIN MENING

Det har vi i Venstre taget livtag med – og gjort noget ved. På en lang række områder, har vi i dag et bedre og mere robust sundhedsvæsen med en væsentlig højere kvalitet i behandlingerne. Men det betyder ikke, at vi ikke kan gøre det bedre endnu. Og det skal vi. 

Sundhed til mennesker, ikke systemer

Derfor har vi fremlagt en ambitiøs sundhedsreform, hvor vi fjerner bureaukrati og erstatter det med mere sundhed til danskerne. Vi nedlægger regionerne og giver plads til flere investeringer i flere læger og sygeplejsker, nye lokale sundhedshuse og flere rettigheder til danske patienter.

De patientrettigheder vi har sikret danskerne, er én af de største succeser for kvaliteten i sundhedsvæsenet og det skal der fortsat fuld fokus på. Lad mig nævne blot to eksempler på, at vi sikrer flere rettigheder til dig som patient. Med sundhedsreformen får førstegangsfødende en ret til to dages barselsophold efter fødslen. Og der vil fremover være oplysningspligt om alternativt behandlingssted, så patienterne hjælpes bedre videre, hvis sygehuset ikke selv kan tilbyde behandling inden for 30 dage. To rettigheder som vil betyde bedre behandling for tusindvis af danskere, hver eneste dag, hvert eneste år fremover.

Et markant løft af sundheden i Hovedstaden

Med sundhedsreformen bliver der investeret i en række lokale sundhedshuse i Region Hovedstaden. I hele Danmark bliver der uddannet 2.000 ekstra sygeplejersker og endnu flere læger. Alene i Region Hovedstaden vil det medføre 660 ekstra sygeplejersker og 112 flere læger i den almene praksis.

Det giver mere tid til patienterne og mere kvalitet i behandlingen. Endelig tilfører vi flere penge til psykiatrien, som særligt Region Hovedstaden ikke har prioriteret nok de seneste år. Det gør vi noget ved.

Et sundhedsvæsen, som både er tæt på danskerne og af høj kvalitet, er hinandens forudsætning. Og for mig handler sundhed om, hvordan vi gør det bedst for den enkelte patient, så vi får mest sundhed for pengene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere