Min mening om EU: Jeg vil bekæmpe social dumping

Den 26. maj skal vi vælge de danske repræsentanter i Europa Parlamentet. Vi har bedt Jeppe Kofod fra Socialdemokratiet svare på tre spørgsmål.

Hvordan kan borgerne i hovedstadsområdet få gavn af, at det er dig, der får en plads i Europa-Parlamentet?

Jeg bor i København med min kæreste og vores to dejlige døtre. Så jeg er hovedstadens socialdemokrat i Europa-Parlamentet, og jeg er altid parat til at løfte en lokal sag i EU til gavn for hovedstadsområdet.

Som medlem af Europa-Parlamentet kan man gøre meget, men man kan ikke stå alene, hvis man ønsker forandring. Derfor har jeg et godt samarbejde med de mange socialdemokratiske borgmestre og regionsrådspolitikere. Sammen arbejder vi for at løfte velfærden og kæmpe klimakampen for hovedstadsområdet.

Min mening om EU

Hvad vil du arbejde for af konkrete projekter, der vil forbedre livet for borgerne her i Lorrys sendeområde?

I EU’s skattesnydsudvalg kæmper jeg hver dag for at stoppe international skattefusk. Det er et stort grænseoverskridende problem. Det koster, hvad der svarer til 15.000 kroner pr. EU-borger om året. Hvis vi formåede at lukke skattefuskernes smuthuller, kunne de penge gavne mange flere mennesker. Man kunne eksempelvis bruge dem på folkeskoler, sygehuse og ældre.   

Ud over kampen mod skattefusk arbejder jeg også på at få flere klimafokuserede forskningsprojekter til Danmark igennem mit arbejde i Europa-Parlamentets forskningsudvalg. Hovedstadsområdet skal være forrest i feltet, og vi har rigtig meget at byde på med universiteter og forskningsmiljøer i verdensklasse, innovative, grønne virksomheder og kommuner der tager både klima og bæredygtighed alvorligt.

Et konkret eksempel for mere bæredygtig trafik er mit arbejde for at fremme Femern Bælt-forbindelsen. Den vil flytte transport væk fra vejene og over på skinnerne. Det vil også muliggøre hurtigere og nemmere togforbindelser mellem Europas storbyer, så vi i fremtiden nemmere og billigere kan vælge en grønne tog frem for forurenende fly, når vi skal ud og rejse.

Hvilke mærkesager har du, der vil påvirke borgerne her i hovedstadsområdet?

Som formand for EU’s grønne energinetværk kæmper jeg klimakampen i EU. Mange borgere mærker allerede konsekvenserne af klimaforandringerne. Alene her i hovedstadsområdet har vi oplevet massive oversvømmelser i bl.a. Roskilde, Køge og Dragør.

Hændelser vi desværre nok kommer til at se flere af. Prognoser forudser, at bare 2 graders temperaturstigning kan betyde stigninger i vandstanden på 4,6 meter i København. Det vil betyde, at man skal tage vaders på, hvis man skal en tur i Tivoli.  Vi har ikke meget tid. Men vi kan ikke løse problemet med et snuptag, og vi kan heller ikke gøre det hele alene. Derfor arbejder jeg i EU for at sikre mere vedvarende energi og større energieffektivitet. Mit mål er et CO2-neutralt EU i 2050. Senest.

Sidst men ikke mindst skal vi bekæmpe social dumping. Social dumping påvirker ikke kun dem, det går ud over. Det påvirker hele arbejdsmarkedet, når umoralske virksomheder presser løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke længe siden, vi hørte om metroarbejdere, der angiveligt havde 90 timers arbejdsuger uden fridage og lønninger helt ned til 49 kroner i timen.

Derfor vil jeg lave en EU-sortliste over social dumping-virksomheder, så vi kan stoppe virksomheder og bagmænd der spekulerer i løndumping, svindel med offentlige ydelser og umenneskelige arbejdsforhold. Sådan kan vi sikre, at den fri bevægelighed bliver til fair bevægelighed og beskytte den danske model.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere