Min mening om EU: Hurtige og billige grønne togforbindelser i Europa

Den 26. maj skal vi vælge de danske repræsentanter i Europa Parlamentet. Vi har bedt Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten svare på tre spørgsmål.

Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Hvordan kan borgerne i hovedstadsområdet få gavn af, at det er dig, der får en plads i Europa-Parlamentet?

Hovedstadsområdet vil få en repræsentant, som vil kæmpe for en langt mere ambitiøs klimapolitik i EU. De vil få en repræsentant, som vil gå i kødet på grådige banker, og som vil arbejde for at sætte en effektivt stopper for skattely og skattefusk, og som en gang for alle vil have sat en stopper for social dumping og ræset mod bunden på løn- og arbejdsvilkår.

De vil samtidig få en repræsentant, som vil kæmpe for, at styrke demokratiet, så beslutninger træffes så tæt på borgerne så muligt, så borgerne får reelt indflydelse på den førte politik og beslutninger ikke bare træffes bag lukkede døre i et mødelokale i EU langt væk fra der, hvor konsekvenserne af beslutningerne mærkes.

Min mening om EU

TV 2 Lorry har stillet spidskandidaterne for de partier, der stiller op til EU-Parlamentsvalget, tre spørgsmål, der alle kredser om, hvordan de vil værne om Hovedstadsområdets borgere, når de sidder i EU. De giver os deres mening op mod valget.

Hvad vil du arbejde for af konkrete projekter, der vil forbedre livet for borgerne her i Lorrys sendeområde?

Jeg vil kæmpe for at skabe hurtige og billige grønne togforbindelser i Europa. Enhedslisten vil skabe en europæisk togfond, som kan sikre bedre, billigere og hurtigere forbindelser med lyn- og nattog mellem de europæiske hovedstæder. Det vil betyde, at borgere i hovedstadsområdet vil kunne få et billigt og bæredygtigt alternativ til flyrejser, når de skal rejse rundt i Europa.

Derudover vil jeg arbejde for, at kommuner og regioner får muligheden for at smække kassen i for virksomheder i skattely, når skal købes legetøj til vores børnehaver, medicin til vores sygehuse, rengøring på vores plejehjem og meget andet. I dag betyder EU's regler, at virksomheder i skattely ikke kan udelukkes som leverandør. Hvis det ændres vil det betyde flere skatteindtægter og dermed flere penge til borgernær velfærd i kommunerne.

Hvilke mærkesager har du, der vil påvirke borgerne her i hovedstadsområdet?

Hvis du som borger i hovedstadsområdet gerne vil have muligheden for at kunne sætte dig ind i toget på Københavns Hovedbanegård og kører hurtigt og direkte til Paris eller Rom, så skal du stemme for Enhedslisten.

Vi vil kæmpe for at der laves lyntogsforbindelser mellem de europæiske storbyer, og vi genetablerer nattoget, så man kan ligge og sove trygt, mens man triller gennem Europa og vågner under nye himmelstrøg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik