Mimrekortet er reddet: "Så nytter det alligevel at råbe op"

Alt tyder på, at sjællandske pensionister også fremover kan fortsætte med at bruge det særlige periodekort, også kaldet mimrekortetet, når de rejser.

En ny politisk aftale sikrer formentlig pensionistkortet, der også bliver kaldt mimrekortet, så det også fremover er muligt at køre billigt i hovedstadens tog og busser uden for myldretiderne.

Ordningen giver borgere på 65 år og derover samt førtidspensionister mulighed for at rejse ubegrænset med offentlig transport i hovedstadsområdet i tre måneder til en stærkt reduceret pris  - dog ikke i morgen- og eftermiddagsmyldretiden på hverdage.

Det står klart efter dagens aftale på Christiansborg, som forpligter DSB, Metroselskabet og Movia til at præsentere en pensionist-takstreform.

- Enhedslisten har kæmpet hårdt for, at mimrekortet bliver bevaret. Det kan vi sikre med denne aftale, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, Enhedslisten.

I begyndelsen af året tydede meget på, at mimrekortets dage var talte - DSB, Metroselskabet og Movia - tilsammen kaldet DOT - ville udfase mimrekortet og erstatte det med rabatter på 40 procent på enkeltrejser og 25 procent på pendlerkort.

Allerede efter få dage lød der voldsomme protester, og selvom DOT hurtigt besluttede at udskyde udfasningen af mimrekortet fortsatte debatten og endte og sågar med en demonstration på Christiansborg.

Under paroler, bannere og skilte med tekst som ”Fingrene væk fra kortet”, var det Dunja Hansen, som sammen med sin søster tog initiativ til demonstrationen

Og glæden var stor, da vi kort efter middag torsdag kunne overbringe den gode nyhed om mimrekortets sandsynlige overlevelse.

- Ej, hvor er jeg glad. Så nytter det alligevel noget at råbe op. Det betyder så meget, siger Dunja Hansen til TV 2 Lorry, da vi fortalte hende nyheden.

En lang kamp

Danske Seniorer håber, at dagens aftale betyder overlevelse for det højt skattede mimrekort.

- Det har været en lang kamp, og nu håber vi at den kan afsluttes med et godt resultat. Mange seniorer har været meget fortvivlede over udsigten til at miste deres pensionistkort. Så det vil være en lettelse for mange pensionister, der er afhængige af mimrekortet i deres hverdag for at kunne handle, komme til gymnastik, lave frivilligt arbejde og få det sociale liv til at fungere, siger direktør i Danske Seniorer, Katrine Lester

SF's transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, ser aftalen som en reel fredning af mimrekortet.

- Vi har afsat flere penge til at sætte prisen ned på bus og tog for pensionisterne. Nu skal DOT og Movia komme med et bud, og jeg har en forventning om, at de ekstra penge bruges til at sikre billig offentlig transport i hele landet og samtidig helt parkere debatten om at fjerne mimrekortet, siger Anne Valentina Berthelsen.

Ny trafikaftale