Millionkrav mod 17-årig efter skolebrand

Forsikringsselskab kræver flere millioner kroner fra teenagedreng, som også risikerer fængsel for brand.

Foto: TV2/Lorry

En 17-årig dreng er blevet tiltalt for at stifte den brand, der i sommer medførte store røg- og sodskader på den næsten færdigbyggede nye skole i Helsinge. Og det kan blive dyrt, hvis han bliver dømt skyldig, når sagen kommer for en domsmandsret i Helsingør til januar, skriver Frederiksborg Amts Avis.

For udover anklagerens påstand om fængselsstraf bliver den unge mand også mødt af et erstatningskrav på mindst 4,5 millioner kroner fra byggekonsortiets forsikringsselskab, Codan.

- Forsikringsselskabet har nedlagt et foreløbigt krav, men selskabet forventer, at det vil vokse til samlet set 12 millioner kroner, i takt med at sagens omkostninger bliver opgjort, siger sagens anklager, Naja Wærness Larsen, til avisen.

Den tiltalte nægter sig skyldig i anklagen, men har erkendt, at han sammen med en jævnaldrende dreng var inde på byggepladsen den aften, hvor branden opstod.

Den anden dreng er ikke sigtet i sagen, men er sluppet med en bøde på 1000 kroner for såkaldt husfredskrænkelse. Det ligger fast, at Gribskov Kommune ikke taber penge som følge af branden.

- Vi har ikke noget udestående og mister ikke noget på det, siger kulturchef Annette Sørensen til Frederiksborg Amts Avis.

Branden betød, at skolebyggeriet blev forsinket flere måneder. Oprindeligt skulle Nordstjerneskolen tages i brug af de næsten 900 elever her i efteråret, men elever og lærere kan først rykke ind på skolen efter juleferien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik