Millionkrav efter drabstiltale

Erstatning: I sidste måned blev en 38-årig kvinde fra Blovstrød frifundet for en drabstiltale. Nu er et krav om millionerstatning på vej fra kvinden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Der bliver tale om et beløb på over en million kroner, når den kvindelige dyrlæge, der var tiltalt for at have slået sin mand ihjel, men blev frikendt, i slutningen af næste uge sender et erstatningskrav af sted til staten. Det fortæller hendes forsvarer, Peter Blinkenberg.

- Det er et meget højt beløb, som man sjældent ser i Danmark. Men det er også meget sjældent, man ser en person være sigtet så længe for noget, der er så alvorligt og så blive frifundet, siger han til avisen.

Kvinden blev varetægtsfængslet den 18. december sidste år mistænkt for at have forgiftet sin mand med hestemedicin. Hun blev efterfølgende tiltalt for drab og sad fængslet, lige indtil et nævningeting den 8. november i år frikendte hende.

Tabt arbejdsfortjeneste - også fremadrettet

Det endelige erstatningskrav vil bero på de faste takster, der er for uretmæssig fængsling, samt på et skøn over tabt arbejdsfortjeneste. Dels mens hun har siddet fængslet, men også fremadrettet.

- De to største poster i erstatningskravet er varetægtsfængslingen og den tabte arbejdsindtægt. Hun har siddet fængslet meget længe, og hendes dyrlægeklinik er ødelagt og bliver meget svær at stampe op igen. Sagen har påvirket hende stærkt psykisk, og det skal hun have bearbejdet.

Derfor vil hun næppe kunne gå i gang med at arbejde lige nu, og derfor kræver vi også erstatning for den tabte arbejdsfortjeneste, hun vil have fremover, siger Peter Blinkenberg.

Skønnet over hvor lang en periode, det er, bliver til blandt andet på baggrund af læge- og psykologerklæringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik