Million-regn: Otte initiativer kan se frem til en ordentlig pose guld

Realdania giver mere end fem millioner kroner til forskellige kulturprojekter i TV 2 Lorrys sendeområde.

Gadefodbold, teater, tryghed for hjemløse og kunst er blandt de otte initiativer i TV 2 Lorrys område, der får en del af Realdanias støttekroner.

Til sammen får de otte projekter 5.068.060 kroner i år.

Siden 2014 har Realdania kampagnen Underværker støttet forskellige projekter i det byggende miljø.

I år var der 111 ansøgere, og blandt dem blev der udvalgt 23 projekter fra hele landet, som nu kan se frem til en økonomisk håndsrækning.

- I Realdania har vi støttet ildsjæleprojekter over en længere årrække, og det er opløftende at se, hvordan hver ansøgningsmulighed byder på nye inspirerende idéer og en smittende energi. I Realdania tror vi på ildsjælene og deres evne til at se det store potentiale i det små – og skabe forandringer og forbedringer. Vi er stolte af fortsat at kunne bakke op om deres store indsats og glæder os til at se projekterne blive ført ud i livet, siger Stine Lea Jacobi, der er programchef i Realdania.

Medborgerhuset Insp i Roskilde får millionstøtte

Projekterne i Lorryland

1. Et nyt udstillingssted i Ørestaden, Københavns Kommune

I et kælderlokale under en kunstigt anlagt sø i Ørestad, står et stort, ubenyttet kælderlokale, der egentligt var bygget til cykelkælder, men nu skal det i stedet omdannes til en kunsthal. Det er den frivillige forening KFP11, der står bag projektet, som også bliver støttet af By & Havn. Visionen er at få et udstillingsvindue for både dansk og international kunst.

Projektet støttes med 1.000.000 kroner.

Det er hallen her, at der fremover skal være kunsthal.
Det er hallen her, at der fremover skal være kunsthal.
Foto: By & Havn

2. INSP! hvor alle kan gøre en forskel, Roskilde, Roskilde Kommune

Det visionære medborgerhus INSP! i Roskilde har hver uge mere end 1.200 brugere. Projektet bringer samfundet sammen, og det er et sted, hvor borgerne udvikler og udfører alverdens ideer. Stedet har dog manglet en renovering, og støtten kommer til at gå til nyt tag, vinduer og varmekilder.

Projektet støttes med 1.000.000 kroner.

3. Street Under Buen, Nørrebro, Københavns Kommune

Det skal være slut med uhygge under Bispebuen. Området skal i stedet omdannes til et trygt midtpunkt for kultur og idræt. En del af denne forvandling skal komme i form af to farverige asfaltbaner, en opbevaringstribune og et omklædningsrum, som borgerne kan benytte. Banerne kommer til at fungere som en slags klubhus for den selvorganiserende idræt.

Projektet støttes med 843.750 kroner.

4. En fremtid for alle unge! Sundby, Københavns Kommune

Mangel på plads i hjemmet tvinger unge mænd i udsatte boligområder til at opholde sig uden for. Initiativet Urban Dreams vil udvikle midlertidige fritidstilbud, der kan give plads til fysiske og sociale eksperimenter i ly for vind og vejr.

Projektet støttes med 799.310 kroner.

5. H15 Taghave Halmtorvet, Københavns Kommune

Ved siden af fixerummet og på toppen af den gamle fragtmandshal i Den Brune Kødby skal der bygges en taghave, hvor mennesker kan engagere sig i produktion af fødevarer. Haven skal være hele 600 kvadratmeter stor.

Projektet støttes med 615.000 kroner.

6. Et trygt rum for Hjemløserådgivningen, Nørrebro, Københavns Kommune

Livet på gaden er hårdt, og de, der lever der, har sjældent meget ro. Foreningen Kompasset vil sikre, at pausen fra tilværelsen som hjemløs bliver som god som muligt. Det nuværende hus har mange funktioner, men det giver sjældent meget ro. En ombygning af de eksisterende faciliteter skal skabe nogle andre rammer, hvor den hjemløse og de frivillige bedre kan nå hinanden og få et øjebliks rekreativ ro.

Projektet støttes med 500.000 kroner.

Bispebuen skal være et trygt sted at færdes. Nye asfaltbaner skal være med til at sikre dette.
Bispebuen skal være et trygt sted at færdes. Nye asfaltbaner skal være med til at sikre dette.
Foto: Alice Bergstein

7. Der ligger et teater i Nordvest, Københavns Kommune

Kom ind, kom ind. Det professionelle børneteater i Københavns Nordvestkvarter vil bruge byrummet til at invitere besøgende indenfor. Teatret skal være et mødested for alle med fælles rum for oplevelser, og den oplevelse skal fremover starte allerede på gaden i et legende og kreativt byrum, som både kan stå alene, men også være en indgang til teatret.

Projektet støttes med 180.000 kroner.

8. Samlingspunkt på Svanholm Gods, Skibby, Frederikssund Kommune

Et forprojekt skal undersøge mulighederne for at åbne Svanholm Gods endnu mere op. Kollektivet Svanholm har i forvejen mange besøgende, men de vil gerne undersøge, hvordan man kan få endnu flere mennesker inden for i fællesskabet, og om det er muligt at lave et samlingspunkt på Hornsherred for friluftsliv, fællesskab, økologi og kulinarisk håndværk.

Projektet støttes med 130.000 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

20110707-115149-L-1920x1078we

Falske indsamlere for Kræftens Bekæmpelse stjal med arme og ben: Organisation afviser tendens

19990321-140100-1-1000x613we

Borgere frygter falske indsamlere efter landsindsamling - nu undersøges sagen

def_thumb,50_percent

playBorgere debatterede kunstig ø med politikere ved virtuelt borgermøde om Lynetteholm

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere