Million-hærværk i nybyggeri

To unge mænd fra Trekroner ved Roskilde vil formentlig være mange år om at betale den erstatning, der kommer til at hænge på efter at have begået omfattende hærværk i det næsten indflytningsklare nybyggeri Ahornlunden i Trekroner natten til søndag, skriver DAGBLADET Roskilde.

Ved totiden om natten sad de to mænd på kollegiet på Lysalleen og kedede sig. Stærkt påvirkede blev de enige om at gå over på byggepladsen på den anden side af Trekroner Allé og »muntre sig«.
- De har teet sig helt vildt! siger projektleder Brian Scheelhardt fra totalentreprenøren RK Entreprise. Hærværksmændene kom ind i byggeriet ved at kaste en flise ind gennem en dør og efterfølgende sparke en hoveddør ind til en lejlighed. Her fandt de håndværkernes værktøj, blandt andet koben, som de benyttede på deres videre færd. Opgangene bærer tydeligt præg af slag med koben, og elevatorknapper er ødelagt flere steder. Det er dog det rene vand ved siden af det hærværk, der er foregået i nogle af lejlighederne. Her er garderobeskabe, komfurer og andre hvidevarer smadret, maling hældt ud over tæpper og vaskekummer og brusekabiner knust. I en af lejlighederne blev håndbruseren lagt på gulvet og vandet tændt, i en anden blev brusehovedet skruet af og slangen lagt ud på gulvet med vandet løbende. I begge tilfælde resulterede det i omfattende vandskader.
50-60 vinduer er blevet knust og et ukendt antal lamper i lejligheder og opgange. Hvor meget det koster at rette op på ødelæggelserne, regner Brian Scheelhardt først med at have et overblik over sidst på ugen, men han er sikker på, at det bliver et syvcifret beløb.
- Vi kommer garanteret op på den anden side af en million eksklusiv moms, det kan ikke undgås. Jeg tror, det ender med at koste mellem en million og to millioner kroner, siger Brian Scheelhardt.
De to hærværksmænd blev spottet af en forbipasserende, som ringede til politiet, der kunne anholde dem på stedet. En af dem erkendte senere hærværket, mens den anden nægter, men begge har en usædvanlig dårlig sag, eftersom de begge havde frisk hvid maling på tøjet, lige som en af dem var i besiddelse af det brusehoved, der var skruet af bruseren i en af lejlighederne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere