Milliardkrav truer metroen

En kæmperegning på to milliarder kroner kan i værste fald kan gøre Cityringen næsten 10 procent dyrere.

Foto: TV 2 Lorry

Det københavnske metroprojekt er truet af et milliardkrav fra hovedentreprenøren.

Copenhagen Metro Team (CMT) har orienteret Metroselskabet om, at man vil rejse et ekstrakrav på mere end to mia. kroner.

Metroselskabet bekræfter overfor bladet Licitationen, at man har modtaget kravet.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget et meget stort krav fra vores hovedentreprenør CMT. Det rejste krav er meget lidt dokumenteret, men det er vores umiddelbare vurdering, at vi vil afvise det. På grund af kravets størrelse har vi naturligvis informeret vores ejere", siger teknisk direktør Erik Skotting til bladet Licitationen.

Se: Metroleverandør snød i skat.

Men Metroselskabet vurderer, at man vil afvise kravet.

Ifølge Metroselskabet er kravene i øjeblikket udokumenterede og ifølge analysen rejst på "et meget lidt substantieret grundlag".

Hos Copenhagen Metro Team mener man ikke det er en dramatisk udmelding at komme med under et byggeri.

Læs: Ny sydhavnsmetro kan blive en ren tunnel-løsning.

- Det er en helt normal procedure verden over i design-and-build projekter i den størrelsesorden. Det er nærmest usandsynligt, at der ikke i så stort og komplekst projekt ikke skulle opstå gråzoner, hvor der er behov for afklaring af, hvem der bærer det kontraktuelle ansvar. Vi mener, at der er tale om et rimeligt og berettiget krav, siger Sigurd Nissen-Petersen, kommunikationschef i CMT til Licitationen.

Han understreger, at det er vigtigt ikke at forsinke anlægsprojektet, og at processen med ekstrakravene derfor bliver sideløbende og ikke vil give anledning til forsinkelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik