Mikkelsen: Jeg var ikke kandidat

Brian Mikkelsen siger nu, at han slet ikke var kandidat som politisk leder hos De Konservative.

Foto: TV2/Lorry

Brian Mikkelsen har slet ikke været kandidat til den ledige post som ny politisk leder for De Konservative. Det siger økonomi- og erhvervsministeren selv og peger samtidig på justitsminister Lars Barfoed som ny leder.

- Jeg har ikke selv været kandidat, men jeg fik rigtig mange opfordringer til at stille op, efter at Lene Espersen trak sig tilbage. På den baggrund tog jeg en snak med Lars Barfoed om partiets fremtid, strategi og politik. De samtaler gjorde mig overbevist om, at Lars Barfoed vil være den rigtige leder af Det Konservative Folkeparti. Han er konservativ helt ind til benet, siger Brian Mikkelsen.

Meldingen kommer dog først efter en torsdag aften, hvor der var forhandlinger mellem Mikkelsen og Barfoed. Det ledte frem til, at Brian Mikkelsen efter midnat udsendte en pressemeddelelse om sin støtte til Barfoed.

Spørgsmål: Du siger, at du ikke har været kandidat. Vil det sige, at du kan afvise, at du har undersøgt, om et flertal i folketingsgruppen vil støtte dig?
     
- Jeg har ikke selv taget nogle initiativer.

Spørgsmål: Men er der så nogen, der har undersøgt det på dine vegne?
     
- Jeg har ikke aftalt med nogen, de skulle gøre det. Men da Lene trådte tilbage, begyndte det lige pludseligt at strømme ind med opfordringer fra vælgerforeninger og fra gruppemedlemmer. Det var min vurdering, at det vigtigste lige nu er, at vi ikke bruger tid på processer og personer, men på politik. Så det er vigtigt for mig, at det er en enig gruppe, der peger på Lars Barfoed, siger Brian Mikkelsen.
     
Økonomi- og erhvervsministeren håber, at lederskiftet kan give en effekt, men han erkender også, at det ikke er en mirakelkur.
     
- Det er ikke sådan, at vi kommer til at banke frem i meningsmålinger, men det betyder, at der kommer fokus på politik og fokus på vores resultater i stedet for personer og processer, siger Brian Mikkelsen.
     

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik