Michelle aflyste nytårsaften for at træne: "Det er jo spild af liv"

Sundheds- og ernæringsekspert Michelle Kristensen har også selv haft svært ved at finde en balance i en verden, der kræver det perfekte.

Michelle Kristensen har været et kendt ansigt på den danske sundhedsscene i snart 10 år - måske genkender du hende fra Go' Morgen Danmark.

Som ung blev hun kaldt Store Michelle, så det stod bestemt ikke skrevet i kortene, at hun skulle beskæftige sig med sund mad og motion.

 - De fleste, som kendte mig som barn, ville nok have troet, at jeg blev konditor, siger hun og griner.

I dag har hun lavet bootcamps for tusindvis af kvinder, der gerne vil tabe sig eller bare leve lidt sundere, og hun har skrevet flere bøger om sundhed og vægttab.

Svær balance

Udefra kunne det godt se ud som om, hun på rekord tid fik knækket koden til det perfekte, sunde liv. Men det har ikke været en snorlige rejse.

 - Jeg har selv været en sukkerjunkie, og jeg har været meget større, end jeg er i dag - jeg har også været enormt meget tyndere, end jeg er i dag, fordi jeg ikke kunne finde balancen, fortæller hun. 

Hun husker, at tiden da hun kom til København var svær. Hun var som, hun selv beskriver det, en flot jysk håndboldpige.

Benhård træning og restriktiv kost

- Jeg landede i et træningscenter i København, hvor jeg var på kursus med alle de fitnesstrænere, som jeg så rigtig meget op til.

quote Jeg trænede sindssygt meget, og spiste virkelig meget kål. Jeg var aldrig i byen.

Michelle Kristensen

De var meget tyndere end mig, og jeg tænkte: Shit, jeg er helt forkert, det skal jeg gøre noget ved, fortæller hun.

Derfor hoppede hun ind i en rutine med enormt striks kost og benhård træning.

 - Jeg trænede sindssygt meget, og spiste virkelig meget kål. Jeg var aldrig i byen, og det er nærmest pinligt at sige det, men jeg aflyste nytårsaften, fordi jeg skulle op og træne morgenen efter, fortæller hun.

Det hårde træning og den strikse kost gav pote, hun tabte sig.

Tynd, men ikke glad

- Jeg var meget tynd, men jeg var jo ikke glad.

Det har taget tid at finde balancen. 

quote Det er jo spild af liv, skal man virkelig bruge hele sit liv på at være træt af sin krop.

Michelle Kristensen

- Man skal finde det sted, hvor man både får den sociale sundhed, hvor man er sammen med andre mennesker, men også kan nyde en flødebolle med bedste samvittighed, men stadigvæk også skal finde ud af, at der skal køres nogle grøntsager ned, så der er en balance mellem det hele, siger hun.

Michelle har gennem sit arbejde mødt utallige kvinder, som har brugt halvdelen af deres liv på at være trætte af deres kroppe.

 - Det er jo spild af liv, skal man virkelig bruge hele sit liv på at være træt af sin krop? Jeg har jo også selv haft de tanker, siger hun.

Opgøret med det perfekte

Derfor begyndte Michelle sidste år at skrive på en ny bog og kost og træning men fra et helt nyt perspektiv.

 - Det kan let blive meget perfekt i al det her sundhed, vi ser det alle vegne. Du skal spise det perfekte måltid, du skal have den perfekte krop, du skal lave den perfekte squat.

For at gøre op med det begyndte hun at skrive om Store Sonja, en fiktiv person, en slags anti-helt, som har et hav af undskyldninger for, hvorfor det er svært at leve sundt og tabe sig.

Hjælp fra en anti-helt

Hel fiktiv er Store Sonja dog ikke, hun indeholder en del af Michelle og de mange kvinder, som Michelle har haft gennem sine bootcamp-forløb.

Store Sonja er ikke perfekt, faktisk kæmper hun også en del, hun er ikke vildt overvægtig, hun vil bare gerne tabe sig lidt.

 - Når man ser hende, vil man også tænke, aj come on, Sonja - tag dig nu sammen! Og det er befriende, for så vil læseren tænke: Det kan jeg jo gøre bedre, det der! Det er vigtigt, at man ikke føler sig som en fiasko, når man er på en sundhedsrejse om at ændre vaner, for det er  svært at ændre vaner, siger Michelle.

Michelle Kristensen er gæst i Den Perfekte Fridag, og hendes bog om Store Sonja hedder ny Krop på 4 uger, og udkom her i maj.

Se hele afsnittet af serien Den Perfekte Fridag herunder:

Sundheds- og ernæringsekspert Michelle Kristensen elsker mad og natur. Hun tager os med på Bistro Royal og til Arboretet, som er en forskningsskov i Hørsholm.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Copenhell 2018

playPopulær festival kommer med dyster udmelding

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere