Metroselskabet får igen lov til aften- og natarbejde

Københavns Kommune giver lov til at genoptage natarbejdet på fire udvalgte stationer på den nye metroring.

Københavns Kommune giver igen Metroselskabet lov til at udføre aften- og natarbejde på fire stationer på den nye metroring.

Det drejer sig om byggepladserne på Øster Søgade, Gammel Strand, Sønder Boulevard og København H.

Kommunen har besluttet at ophæve sin egen forvaltnings beslutning om at indstille aften- og natarbejdet på de respektive byggepladser, mens klagesager fra beboerne står på - altså at klagerne skulle have såkaldt opsættende virkning.

Det sker, efter at kommunen har gennemført en partshøring.

Der er intet nyt kommet frem under partshøring

- Vi har hele tiden været af den overbevisning, at klager ikke skulle have opsættende virkning. Derfor har vi nu uddybet og styrket argumentationen, som Natur- og Miljøklagenævnet selv har efterlyst, hvis en klage ikke skal have opsættende virkning.

- Under partshøringen er der ikke kommet nye informationer frem, der ændrer vores opfattelse, og derfor har vi igen givet tilladelse til udvidede arbejdstider, siger Jens Elmelund, direktør i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, i en pressemeddelelse.

Metroselskabet klagede tidligere på måneden til Natur- og Miljøklagenævnet og Københavns Kommune, fordi der ikke blev afholdt en partshøring, da beslutningen om at give klagerne opsættende virkning på de fire byggepladser blev truffet.

Naboer til byggepladser får stadig prøvet deres sager ved Natur- og Miljøklagenævnet

Samtidig har Metroselskabet uddybet deres argumentation for, hvorfor fremdriften på de fire byggepladser kun kan sikres med den udvidede arbejdstid.

Forvaltningens nu omstødte beslutning om at indstille aften- og natarbejdet på de fire stationer blev i sin tid truffet, da Natur- og Miljøklagenævnet besluttede, at en klage over døgnarbejdet ved Marmorkirken skulle have opsættende virkning.

Kommunen besluttede derfor efterfølgende, at også klager over byggeriet ved Øster Søgade, Gammel Strand, Sønder Boulevard og København H skulle have opsættende virkning, men det er altså nu blevet omstødt.

Naboerne til de fire stationer får dog stadig afprøvet deres klager ved Natur- og Miljøklagenævnet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere