Metroselskab mistænkes for kammerateri

Det offentligt ejede Metroselskabet har uden opslag ansat ny chef fra Københavns omstridte overborgmesterkontor. Der er juridisk tvivl om lovligheden.

Sagen om overborgmester Frank Jensens (S) ansættelse af partifæller i kommunale topstillinger breder sig nu til Metroselskabet, som Københavns Kommune ejer halvdelen af.
Det skriver Politiken, efter at den offentlige virksomhed uden nogen former for opslag har opfundet et chefjob til Ritt Bjerregaards (S) netop fratrådte pressekonsulent. Det hul, der herved er opstået i overborgmesterens sekretariat, er gået til en medarbejder fra Frank Jensens politiske kampagnestab under valgkampen. Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, har i forvejen bedt Københavns Kommune redegøre for, hvorfor Frank Jensen har ansat partifæller i sin overborgmesterstab uden at kalde andre ansøgere til samtale.
Når Metroselskabet ikke har slået stillingen op, skyldes det ifølge administrerende direktør Henrik Plougmann Olsen, at der var et akut behov for at få forbedret kommunikationen i forbindelse med Københavns ny cityring, der bliver bygget i de kommende år. Han tilføjer, at Metroselskabet er underlagt andre regler end offentlige myndigheder og derfor ikke er forpligtet til at slå stillinger op. Det undrer lektor i forvaltningsret ved Københavns Universitet Michael Gøtze, hvis Metroselskabet som offentligt interessentselskab skulle have den form for særstatus.
- Både offentlige myndigheder og offentlige virksomheder har pligt til at slå stillinger op, siger han til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik